Двоє товаришів викрали автомобіль буковинця

Двоє товаришів викрали автомобіль буковинця

10.04.15 11:24 0 632
Чернівчанин припаркував транспортний засіб біля свого будинку, але забув ключі в замку запалювання. Зловмисники скористалися такою нагодою і незаконно заволоділи автомобілем.

34-річний чернівчанин, виявивши відсутність своєї «четвірки», одразу звернувся до Першотравневого райвідділу міліції. Правоохоронці в ході проведення оперативно-розшукових заходів швидко встановили особи зловмисників, а працівники батальйону патрульної служби міліції при УМВС України в Чернівецькій область крадений автомобіль знайшли на одній із вулиць обласного центру.

Двоє мешканців Чернівців, віком 20-ти та 14-ти років, зізналися правоохоронцям у скоєному злочині та розповіли, що автомобіль планували розібрати на запчастини і їх продати. А коли ж зрозуміли, що «попалися», покинули транспортний засіб.

Відомо, що старший із них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Транспортний засіб правоохоронці вже повернули власнику.

Слідчі Першотравневого райвідділу міліції кваліфікують дії зловмисників за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті – позбавлення волі до п'яти років.

А громадянам правоохоронці радять бути уважними, аби не стати жертвою такого злочину. Тож варто обладнати автомобіль протиугінною системою, залишати транспортний засіб лише на охоронюваних стоянках, а також не забувати цінні речі та ключі в салоні.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку депутати від ...
Наступна новина: Підсумки профілактичних ...

КОМЕНТАРІ