Агрокомплекс «Вінниччина» є прикладом того,чого можуть досягти наші люди за наявності прагнення і сучасних технологій,- Валерій Коровій (+фото)

Агрокомплекс «Вінниччина» є прикладом того,чого можуть досягти наші люди за наявності прагнення і сучасних технологій,- Валерій Коровій (+фото)

10.04.15 13:14 0 682
У рамках робочої поїздки до Барського району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав агрокомплекс «Вінниччина», що в селі Шипинки.

Господарство орієнтоване на садівництво і вирощує сади на площі 100 га сільськогосподарських угідь. Фахівці підприємства працюють нині за італійською технологією, підвищуючи продуктивність виробництва. Так, у 2014 році валовий збір яблук на угіддях агрокомплексу склав близько 1 тисячі тонн.

Проблем зі збутом продукції, за словами керівника господарства, немає, адже досі попит перевищував пропозицію. Що ж стосується зайнятості, то в сезон на підприємстві працюють до 250 осіб, цілорічно ж тут задіяні близько 40-50 працівників.

Оглянувши насадження та ознайомившись із застосовуваними на СВАТ «Вінниччина» технологіями вирощування садів, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відзначив високий рівень організації виробничого процесу. «Агрокомплекс «Вінниччина» є прикладом того, чого можуть досягти наші люди за наявності прагнення і сучасних технологій», - підкреслив керівник області. Відтак висловив переконання, що зазначене господарство має чималі перспективи розвитку.

Загалом же, за інформацією директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Миколи Неїлика, Вінницька область перебуває серед лідерів за обсягами виробництва продукції садівництва. А забезпечення в регіоні продовольчої безпеки за цим показником становить 160 %.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ