На Вінничині вихованцям військового ліцею провели урок патріотизму учасники АТО

На Вінничині вихованцям військового ліцею провели урок патріотизму учасники АТО

10.04.15 10:20 0 634
Міліціонери познайомили вихованців Тульчинського військового інтернат-ліцею зі зразками сучасної зброї, вибухових пристроїв та поділилися спогадами про службу у зоні проведення антитерористичної операції.

Бійці спецпідрозділів міліції «Вінниця» та «Сокіл», експерт вибухотехнічної служби та інструктори центру підготовки міліціонерів провели для вихованців ліцею, серед яких є діти, позбавлені батьківського піклування, майстер-класи з поводження зі зброєю та боєприпасами. Підлітків познайомили з правилами безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, поділилися специфікою роботи своїх підрозділів.

Міліціонери розповіли про службу на блокпостах східних областей, затримання злочинців, допомогу населенню в зоні бойових дій, зокрема, порятунок біженців з села Троїцьке на Луганщині, яке знаходилося під посиленими обстрілами ворога.

Заступник командира батальйону «Вінниця» Руслан Гурняк, поспілкувавшись з дітьми каже, що молодим людям небайдужа доля України і в майбутньому вони стануть достойною зміною нинішніх захисників держави.

Ліцеїсти ознайомилися з різними видами зброї, яка використовується правоохоронцями в зоні проведення АТО, вони мали нагоду навчитися зборці та розборці пістолета Макарова та АК-47.

- Було дуже цікаво дізнатись про зброю та познайомитись з людьми, які захищають Україну - розповідає вихованка ліцею Поліна Чухно. - Зараз на Сході перебуває чоловік моєї сестри, я теж обрала собі професію військового, бо щиро захоплююся нашими захисниками.

Директор ліцею Микола Хлівнюк переконаний, що такі заходи дають можливість ліцеїстам познайомитися ближче з професією правоохоронців та виховують майбутнє покоління справжніми патріотами України.

За словами начальника Управління кадрового забезпечення Інни Стаховської, такі зустрічі з працівниками міліції дозволяють багатьом підліткам визначитись з вибором майбутньої професії, виховують у дітей повагу до закону та людей, які охороняють правопорядок в державі. Тож такі виховні уроки планується провести в усіх навчальних закладах області.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові оприлюднили ...

КОМЕНТАРІ