В Житомирській області рятувальники навчали дітей та дорослих як діяти у разі небезпеки

В Житомирській області рятувальники навчали дітей та дорослих як діяти у разі небезпеки

10.04.15 08:01 0 577
З метою ознайомлення та навчання населення основами пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності та, звичайно, популяризації професії рятувальника, 8 квітня на території Брусилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 (смт Брусилів) та Любарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 (с. Новий Любар) майже одночасно відбулася громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Виставка обладнання та пожежно-рятувальної техніки, що розгорнулася біля навчальних закладів, викликала загальну повагу присутніх і очевидне захоплення, а головне – засвідчила матеріально-технічне вдосконалення служби порятунку «101». Задля переконання присутніх про те, що ця техніка справді спроможна швидко врятувати життя людини, бійці ДСНС продемонстрували роботу аварійно-рятувального обладнання по гасінню умовної пожежі. Показали як рятувальники розрізають автомобілі під час дорожньо-транспортних пригод аби дістати звідти потерпілого. Також на Акцію було запрошено медиків, які продемонстрували всім присутнім як правильно надавати першу невідкладну допомогу.

«Під час таких профілактичних заходів як дорослі так і підростаюче покоління з інтересом стежать за діями рятувальників та пізнають для себе багато цікавого та корисного. Особливо багато запитань від найменших спостерігачів, багато з яких вражені рішучими діями вогнеборців та мріють стати рятівниками. Такими заходами працівники ДСНС наочно демонструють можливості пожежно-рятувальної техніки та вміння діяти в надзвичайних ситуаціях. Проте важливо в таких ситуаціях не панікувати та викликати службу порятунку за номером «101»,- зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління в області Василь Кучин.

На завершення свята всі присутні отримали сувенірну продукцію у вигляді прапорців із символікою ДСНС та корисну видавничо-друкарську продукцію із правилами безпеки життєдіяльності у побуті та на вулиці.

Заходом залишилися задоволені всі – як присутні так і організатори. Адже Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» ще раз довела, що народна служба порятунку «101», хоч і є державною за формою, по суті своїй – народна. Її бійці вміють не лише ліквідовувати надзвичайні події та навчати населення правилам безпечної поведінки, а й дарувати гарний настрій оточуючим.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині 59-річна жінка ...

КОМЕНТАРІ