Хмельницька область: за добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі в господарчих спорудах

Хмельницька область: за добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі в господарчих спорудах

10.04.15 11:42 0 614
8 квітня о 12:24 на пункт зв’язку 21-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Шепетівки надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі в с. Орлинці. Зателефонував власник, який спалював сміття поблизу хліва. Внаслідок сильного пориву вітру полум’я перекинулось на будівлю.

До місця події прибули вогнеборці 29-го державного пожежно-рятувального поста смт. Гриців, які пожежу площею 32 кв. м локалізували о 12:40, ліквідували о 12:45. Вогнем знищено покриття та перекриття, речі домашнього вжитку, 1 т сіна. Вогнеборцям вдалося врятувати від знищення вогнем приміщення споруди.

З тієї ж причини спалахнув сарай у с. Йосипівка Старосинявського району. Про пожежу рятувальникам району повідомив власник о 14:09, коли зрозумів, що власними зусиллями пожежу не зможе ліквідувати.

Черговий караул 34-го державного пожежно-рятувального поста смт. Стара Синява пожежу на площі 15 кв. м локалізував о 14:19, ліквідував о 14:33. Вогнем знищено покриття, частково пошкоджено перекриття.

Рятувальники закликали власника надалі утримуватися від подібних необдуманих дій, адже неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття завдає значної матеріальної шкоди, та загрожує життю й здоров'ю громадян.

9 квітня на вул. Центральній у с. Заруддя Теофіпольського району виникла пожежа в хліві. О 05:40 до Служби порятунку «101» зателефонував власник, коли помітив вогонь на горищі господарчої споруди.

Вогнеборці 36-го державного пожежно-рятувального поста оперативно прибули до місця події. Одночасно з гасінням пожежі, працівники ДСНС вивели з палаючої будівлі чотирьох домашніх тварин та птицю. Пожежу площею 28 кв. м було локалізовано о 05:58, ліквідовано о 06:12. Вогонь знищив шиферне покриття, пошкодив перекриття.

Ймовірна причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Нещасних випадків на пожежах не було.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: 68 дітей з Волновахи ...

КОМЕНТАРІ