У Львівській області майстер-клас по писанкарству для дітей учасників АТО

У Львівській області майстер-клас по писанкарству для дітей учасників АТО

10.04.15 15:45 0 602
Масштабний проект для дітей Львівщини, батьки яких є учасниками АТО досі триває. Захід проходить під назвою «Мій тато захищає Україну». 8 квітня, діти працівників Львівського державного університету внутрішніх справ взяли участь у великодньому майстер-класі. Основами писанкарства поділилась викладача спецпредметів Ліцею побутового обслуговування Наталії Рибак.

Пізнати мистецтво розпису яєць виявили бажання діти начальника факультету з підготовки фахівців для підрозділів кадрового забезпечення та міліції громадської безпеки Степана Гнатюка Соломія та Остап, а також донечка старшого інспектора ВМС ВОС Володимира Цьороха Анна.

Перед тим як приступити до роботи, майстриня зазначила, що для такої творчої справи окрім яєць, потрібні бджолиний віск, спеціальний писачок, свічка та фарби. Орнамент на майбутню писанку слід спершу нанести олівцем, а потім можна розмальовувати писачком з розплавленим воском. Наталія Рибак також розповіла про значення кольору та символів, які зображують на писанках. Наприклад, зелений колір означає весняне пробудження природи, надію на гарний врожай; блакитний – небо, повітря, а також здоров'я; жовтий – тепло, надію, небесні світила, врожай в господарстві тощо.

юні писанкарі пізнали секрети створення цього древнього символу Великодня, і запевнили, що прикрасять свій пасхальний кошик власними яскравими писанками.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ