Рівненська область: рятувальники відпрацювали документи оперативного реагування на територіях культових закладів області

Рівненська область: рятувальники відпрацювали документи оперативного реагування на територіях культових закладів області

10.04.15 12:44 0 618
Напередодні великого християнського свята Світлого Христового Воскресіння, рятувальники ГУ ДСНС міст Рівне, Дубно, Острог, а також Сарненського, Рівненського, Радивилівського та Рокитнівського районів, провели відпрацювання документів оперативного реагування на об’єктах культових споруд.

В ході відпрацювання особлива увага рятувальників приділялась наявності на об’єктах первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників), справності автоматичної пожежної сигналізації та електромережі, утримання шляхів евакуації.

Співробітники ГУ ДСНС перевіряли наявність інструкцій з пожежної безпеки, вчасність проведення інструктажів з обслуговуючим персоналом. Разом з тим, у ході відпрацювання документів оперативного реагування здійснювалась перевірка джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, зокрема пожежних водойм на території храмів та вуличних пожежних гідрантів, які знаходяться поблизу.

З настоятелями храмів проводили бесіди щодо дотримання основних вимог правил пожежної безпеки, зокрема при користуванні відкритим вогнем (свічками), роз’яснювали порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручали пам’ятки, де відображені всі основні правила в організації забезпечення пожежної та техногенної безпеки культових споруд.

Священнослужителі з розумінням віднеслися до даної роботи і дякували рятувальникам за турботу, адже лише спільними зусиллями можливо попередити біду і вберегти храми для майбутніх поколінь.

Слід зазначити, що аналогічні відпрацювання культових споруд рятувальники Головного управління Держслужби з НС провели у всіх містах та районах Рівненщини.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ