У Рівненській області рятувальники та працівники ветслужби вдосконалювали навички щодо ліквідації надзвичайної ситуації пов’язаної із спалахом високо патогенного грипу птиці

У Рівненській області рятувальники та працівники ветслужби вдосконалювали навички щодо ліквідації надзвичайної ситуації пов’язаної із спалахом високо патогенного грипу птиці

10.04.15 17:05 0 776
09 квітня в селі Крупець Радивилівського району на базі СФГ «Крупецьагроптиця» було проведено навчальний семінар керівного складу та фахівців сил цивільного захисту району, та керівників підприємств щодо локалізації та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій пов’язаних із спалахом високо патогенного грипу птиці.

Семінар складався з двох етапів. У ході теоретичної частини заслуховувались доповіді учасників семінару про види та наслідки інфекційних захворювань тварин, заходи щодо діагностики та ліквідації захворювань високопатогенного грипу птиці, симптоми та ознаки зараження людини грипом птиці.

Другий етап складався з роботи Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, локалізації та ліквідації наслідків спалаху пташиного грипу на території пташиного господарства та взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту міста та району щодо проведенню протиепідемічних заходів.

За змістом ввідної працівниками СФГ «Крупецьагроптиця» під час щоденного обстеження, виявлено захворювання та загибель птиці в одному з приміщень господарства, про що було проінформовано ветеринарну службу району. Спеціалісти ветеринарної медицини району, при виїзді в господарство та проведенні обстеження, запідозрили захворювання птиці на грип. Було відібрано біоматеріал та негайно надіслано в Рівненську регіональну держветлабораторію, в надісланих зразках виявлено вірус грипу.

Методичну допомогу в проведенні тренування надали працівники Головного управління ДСНС України у Рівненській області та Головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області.

В ході тренувань відпрацьовано взаємодію із місцевою державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при райдержадміністрації (міськвиконкомі), підрозділами Державної ветеринарної служби та ДСНС України. Практично відпрацьовано порядок і способи утилізація, збору та вивезення з території підприємства інфікованої вірусом грипу птицю, порядок проведення спецобробки техніки та особового складу при виїзді за територію карантинної зони та проведення медичного обстеження.

Після закінчення тренування відбулося засідання керівного складу та працівників підприємства, на якому проведено аналіз та оцінка дій учасників тренування, з переліком питань, які потрібно більш детально розглянути.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Вінничани відправили ...

КОМЕНТАРІ