Оголошено про підозри двом буковинцям,котрі в Інтернеті ошукували громадян

Оголошено про підозри двом буковинцям,котрі в Інтернеті ошукували громадян

11.04.15 17:47 0 675
Працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС України в Чернівецькій області викрили чернівчанина та мешканця Кіцманського району, котрі займалися псевдо-торгівлею комп'ютерної техніки через Інтернет-сайти безкоштовних оголошень.

Зловмисникам по 23 роки. Вони розміщували на сайтах оголошення про продаж телефонів та планшетів за привабливими цінами. Охочі придбати товар за «акційною ціною» пересилали передоплату на банківські картки «продавців». Але замовлення так і не отримали.

Чернівчанин таким чином ошукав двох громадян на майже 2 500 гривень. Збитки він вже відшкодував. А кіцманчанину вдалося обдурити лише одного потерпілого на 2 тисячі гривень. Обом слідчі вже оголосили про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років. Провадження стосовно чернівчанина вже скероване до суду.

Міліція Буковини в черговий раз нагадує громадянам: користуйтеся лише перевіреними веб-ресурсами і оплачуйте покупки лише після їх отримання. І ще важливо: не вводьте реквізити ваших банківських карток на веб-сторінках ненадійних сайтів. Бережіть себе та власні кошти!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Яворівщині не ...

КОМЕНТАРІ