Звернення Управління ДСНС України у Чернівецькій області до громадян щодо небезпеки спалювання сухої трави

Звернення Управління ДСНС України у Чернівецькій області до громадян щодо небезпеки спалювання сухої трави

11.04.15 13:50 0 716
З початку цього року у Чернівецькій області виникла 251 пожежа, 55 з яких сталися через спалювання сухої трави. На жаль, внаслідок таких пожеж загинула 1 людина, знищено не одну будівлю та понад 400 насаджень дерев. Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Нагадаємо і про те, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу – тягне за собою адміністративну відповідальність.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до буковинців дотримуватися правил пожежної безпеки:

- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

- не залишайте без нагляду розпалене багаття;

- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

- не спалюйте суху траву.

Отже, основні заходи пожежної без­пеки нескладні і не вимагають ніяких матеріальних витрат, але їх своєчасне й ре­тельне виконання дозволить вберегтися від біди. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Масштабні злочинні схеми ...

КОМЕНТАРІ