Вінницька область: напередодні Великодня рятувальники провели рейди по культових спорудах

Вінницька область: напередодні Великодня рятувальники провели рейди по культових спорудах

11.04.15 17:35 0 758
10 квітня працівники Головного управління ДСНС України у Вінницькій області провели профілактичні огляди культових закладів м. Вінниця та Вінницького району, у яких 11 та 12 квітня проходитимуть Великодні богослужіння. Рятувальники розповіли працівникам храмів про заходи безпеки на час проведення служб. Служителі отримали від працівників ДСНС листівки та пам'ятки із номерами екстрених служб та основними правилами пожежної безпеки у культових закладах.

Дотримання вимог пожежної безпеки під час релігійних обрядів допоможе запобігти великій біді. Цього дня профілактична група завітала до храмів на вулицях Ватутіна та 8 Березня обласного центру, а також у релігійні заклади сіл Малі Крушлинці, Лука Мелешківська, Гавришівка та Стадниця. Під час огляду особлива увага приділялась дотриманню правил пожежної безпеки при використанні відкритого вогню, доступності шляхів евакуації, справності електромережі, наявності первинних засобів пожежогасіння. Як зазначив благочинний православних храмів Вінницького району Отець Дорофій, щорічно перед Великоднем священнослужителі проводять роз'яснювальну роботу щодо попередження пожеж у храмах та дій на випадок їх виникнення. Практично усі культові заклади забезпечені необхідною кількістю вогнегасників, піском і водою. Свічники встановлені на віддаленій відстані від займистих предметів. Крім того, біля кожного підсвічника стоїть людина, яка стежить за свічками. Після закінчення служби їх обов'язково гасять.

У свою чергу виконуючий обов’язки заступника начальника ГУДСНС з питань державного нагляду та контролю полковник служби цивільного захисту Олег Депешко відмітив, що залишається ще певна кількість порушень, що може негативно вплинути на безпеку культових закладів. Зокрема, залишає бажати кращого стан електромереж, особливо в дерев’яних храмах. Так, під час сьогоднішнього огляду мало місце відсутність плафонів на електролампочках, тросів чи захисних електрорукавів на висячих електроустановках. Хоча в цілому священнослужителі з розумінням відносяться до порад рятувальників та дбають про безпеку ввірених їм храмів.

Рятувальники Вінниччини вітають усіх громадян із Великодніми святами та бажають здоров’я, добра та миру кожній родині.

ГУДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки прокуратурі ...
Наступна новина: Чернігівці пожертвували ...

КОМЕНТАРІ