В Житомирській області намагаючись самостійно загасити пожежу,дві жінки отримали опіки тіла

В Житомирській області намагаючись самостійно загасити пожежу,дві жінки отримали опіки тіла

11.04.15 13:18 0 673
9 квітня о 17:14 на пункт зв’язку 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини селища Брусилів надійшло повідомлення про пожежу у дерев’яній господарській будівлі, що розташована на одній із вулиць районного центру. До служби порятунку «101» зателефонувала сусідка власниці, яка помітила займання.

Прибувши до місця виклику, вогнеборці встановили, що вогнем охоплено повністю всю споруду. На відстані близько п’яти метрів від осередку пожежі лежала непритомна літня жінка. Нею виявилась 71-річна власниця будівлі. Ймовірно бабуся намагалася самостійно загасити пожежу та, надихавшись їдкого диму від продуктів горіння, втратила свідомість. Рятувальники негайно передали стареньку до рук прибулих за викликом медиків. Наразі потерпіла знаходиться у Брусилівській центральній районній лікарні. Жінка отримала опіки 80-ти відсотків тіла І-ІІІ ступенів, стан її здоров’я вкрай важкий.

У свою чергу надзвичайники локалізували пожежу вже о 17:25 та повністю ліквідували о 17:35. Вогонь встиг знищити лише господарчу споруду, житловий будинок залишився неушкодженим. Обставини пригоди наразі встановлюються фахівцями.

Подібна пригода сталася о 23:15 у селищі Іванопіль Чуднівського району. 55-річна жінка розпалила в своїй оселі грубку та пішла спати. Прокинулась вона вже від їдкого запаху диму та пішла подивитися, що ж сталося. Підійшовши до грубки, жінка побачила що палає стілець, який стояв біля неї, і вогонь вже перекинувся на

дерев’яні двері та стелю.

Господарка намагалася загасити вогонь власними силами, проте їй це зробити не вдалося. Прубулі до місця виклику вогнеборці встановили, що вогнем охоплено дах, на горищі якого зберігалося сіно. Завдяки вмілим діям бійців ДСНС пожежу було локалізовано о 23:35 та повністю ліквідовано 02:30. Надзвичайники не допустили розповсюдження вогню по всій площі житла. Проте пожежа знищила покрівлю, 15 м кв перекриття та 1 т сіна, що зберігалася на горищі.

Господарка ж отримала незначні опіки тіла, але від госпіталізації відмовилася. Наразі фахівцями встановлюється причина виникнення вогню, а також суми завданого пожежею збитку та врятованих матеріальних цінностей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ