В Житомирській області ймовірно внаслідок спалення сухої трави за добу в одному із сіл вогонь знищив 9 хат-пусток та 5 га сухостою

В Житомирській області ймовірно внаслідок спалення сухої трави за добу в одному із сіл вогонь знищив 9 хат-пусток та 5 га сухостою

11.04.15 10:07 0 708
9 квітня о 15:05 на пункт зв’язку 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Малин надійшло повідомлення про пожежу у селі Нова Гута. Прибувши на місце виклику, рятувальники встановили, що горить декілька дерев’яних будинків. Не гаючи часу, фахівці ДСНС одразу ж розпочали ліквідовувати займання. Протягом декількох годин вони відчайдушно боролися з полум’ям, яке через сильний вітер, швидко розповсюджувалося. Окрім тушіння самої пожежі, надзвичайники також відбивали вогонь від поруч розташованих житлових будинків. Проте, незважаючи на всі зусилля вогнеборців, вогнем знищено 9 хат-пусток та 5 га сухої трави.

Ймовірно, займання сталося внаслідок необережного поводження з вогнем під час спалювання сміття на кладовищі, що знаходиться поблизу села. Зі слів жителів Нової Гути, спочатку вони самостійно намагалися впоратися із займанням. Однак вогонь швидко знищував хати, одну за одною. І лише після цього, селяни вирішили повідомити до службу порятунку «101». Проте, врятувати будівлі завадили пізній виклик пожежних і те, що будинки були зведені із дерева. На щастя, у результаті пригоди ніхто не постраждав. Усі обставини наразі встановлюються фахівцями.

Зважаючи на пожежонебезпечну ситуацію, керівництво Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення не використовувати відкритий вогонь у вітряну погоду та дотримуватися правил пожежної безпеки: спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд (краще на городі), під пильним наглядом, та мати напоготові первинні засоби пожежогасіння. Не розводити багаття у вітряну погоду, осередки вогнищ необхідно обкопувати невеликим земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: подяка!
Наступна новина: Волинська область: у ...

КОМЕНТАРІ