На Хмельниччині експерти Міжнародного Трастового Фонду з підвищення рівня безпеки людини (ITF) відвідали Слов`янськ

На Хмельниччині експерти Міжнародного Трастового Фонду з підвищення рівня безпеки людини (ITF) відвідали Слов`янськ

11.04.15 11:22 0 680
9 квітня відбулась моніторингова поїздка експертів Міжнародного Трастового Фонду з підвищення рівня безпеки людини (ITF) Республіки Словенія у сфері протимінної діяльності на схід країни для ознайомлення із організацією та виконанням підрозділами ДСНС України робіт з розмінування звільнених від терористичних угрупувань територій Донецької та Луганської областей.

Експерти, в супроводі заступника начальника Управління пожежогасіння, піротехнічних робіт та підготовки підрозділів ОРСЦЗ Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Олега Бондаря, відвідали дві ділянки розмінування у селищі Семенівка, а саме: зруйновану під час окупації терористичними угрупованнями обласну Семенівську психіатричну лікарню та сільськогосподарське угіддя на околицях селища Семенівка.

Учасники моніторингової поїздки ознайомились з організацією та виконанням піротехнічними підрозділами ДСНС України робіт з очищення території від вибухонебезпечних предметів.

Як зазначив Олег Бондарь, основним завданням піротехнічних підрозділів ДСНС України зараз є розмінування сільськогосподарських територій. На меті – якнайшвидше очистити господарські угіддя від небезпечних предметів для посівної кампанії.

Говорячи про перспективи моніторингової поїздки експертів ITF Олег Бондарь висловив надію на те, що міжнародні експерти проаналізують оснащеність піротехнічних підрозділів ДСНС України та допоможуть укомплектувати піротехніків сучасним обладнанням.

“Особливо важливим питанням нині є саме матеріально-технічна база піротехнічних підрозділів ДСНС України. Наприклад, як наша Служба, так і Україна потребує машин КрАЗ групи розмінування, яких наразі лише вісім. А обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів спеціалісти піротехнічних підрозділів ДСНС України донині проводять за допомогою пристрою «щуп», що використовувався ще з часів Великої Вітчизняної війни”, - зазначив Олег Бондарь.

У свою чергу, заступник директора ITF Сабіна Бостьянчич зауважила: «Ми, насамперед шоковані тим, що побачили: ступінь зруйнованості вражає. Ми не очікували, що руйнування будуть настільки значними. Відновлення цих населених пунктів буде важким та довгим».

Після поїздки до Донецької області моніторингова місія вирушила у Луганську область аби ознайомитися з роботою піротехнічних підрозділів на цій території.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Прикарпатські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ