Рятувальники Львівщини обговорили питання попередження та готовності до реагування у період святкування Великодня

Рятувальники Львівщини обговорили питання попередження та готовності до реагування у період святкування Великодня

11.04.15 10:37 0 676
У Головному управлінні ДСНС України Львівській області відбулося засідання апаратної наради щодо готовність підрозділів до виконання завдань за призначенням та забезпечення пожежної і техногенної безпеки у період святкування Великодня.

Під час засідання обговорили питання готовності підрозділів до виконання завдань за призначенням та попередження виникнення пожеж чи інших небезпечних ситуацій у період Великодніх свят. У процесі дискусії вирішено інтенсифікувати доведення до населення через гучномовний зв'язок на об’єктах із масовим перебуванням людей інформацію про дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Рятувальники продовжують консультувати священнослужителів храмів та відповідальних за пожежну безпеку в культових спорудах осіб з питань протипожежного захисту святинь. Загалом інспекторським складом ДСНС Львівщини проведено понад 2 тис. інструктажів з персоналом культових споруд щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки. Окрім цього, в місцях масового перебування людей вже розповсюджено більш як 3,5 тис. листівок із правилами щодо безпечного поводження з вогнем у побуті під час святкування.

Враховуючи прогнози синоптиків щодо утримання на Львівщині теплої погоди, надзвичайники продовжують слідкувати за станом пожежної безпеки у екосистемах аби попередити виникнення масштабних займань. Такі пожежі є небезпечними для населення, адже існує загроза їх перекидання на житловий сектор, лісові масиви, нафто- чи газопроводи. А гасіння торф’яних пожеж вирізняється своєю довготривалістю через охоплення великих площ, високою стійкістю горіння і величезною кількістю диму, що утворюється. У зв'язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Згідно з результатами обговорення питання реагування на небезпечні події, надзвичайники вирішили організувати чітку взаємодію з місцевими органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади щодо запобігання та ліквідації пожеж в екосистемах, а також ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на території закріплених міст та районів.

Під час наради також обговорили звіт роботи Федерації пожежно-прикладного спорту у Львівській області упродовж 2014 року та за І квартал поточного року. За результатами аналізу вирішено створити тимчасову комісію з перевірки готовності та функціонального стану членів збірної команди Львівської області з пожежно-прикладного спорту, а також вжити заходи щодо покращення роботи з підготовки юнацької команди Львівської області з пожежно-прикладного спорту.

Рятувальники Львівщини сподіваються, що Великодні свята пройдуть весело та безпечно. І нагадують, що слід бути вкрай обережним у поводженні з вогнем та дотримуватися правил безпеки для власного блага. Свято бережіть найвищу цінність, даровану Богом – людське життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Громада Ужгорода не ...

КОМЕНТАРІ