Принцип дії поліграфа показали студентам ЛьвДУВС та правоохоронцям Львова

Принцип дії поліграфа показали студентам ЛьвДУВС та правоохоронцям Львова

11.04.15 11:12 0 721
Поліграф, він же детектор брехні, є різновидом психофізіологічної апаратури та важливим інструментом при опрацюванні інформації психологом. Старший слідчий-криміналіст в особливо важливих справах відділу розслідування злочинів скоєних проти життя і здоров'я особи СУ ГУМВС України у Львівській області майор міліції Олександр Цивінський завітав у ЛьвДУВС, щоб наочно показати студентам-психологам принцип дії апарату та теоретично ознайомити з його механізмом.

Участь у презентації також взяли начальник управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській Микола Гладюк, його заступник Сергій Богданов, начальник міліції м. Львова Павло Гарасим, інші працівники практичних оперативних підрозділів Львова та області та науково-педагогічні працівники факультету психології.

Доцент кафедри практичної психології факультету, к.п.н., доцент Віталій Карпенко зазначив: «Поліграфічні дослідження або психофізичні експертизи є надзвичайно важливими в багатьох аспектах професійної діяльності, зокрема в роботі правоохоронних органів. Адже такі досліди дозволяють максимально наблизитись до істини. Окрім того, ми вважаємо, що такі заходи повинні проводитись відкрито. Тому ми створили комплекси «Контроль-1» і «Контроль-2-мобільний». Ми подали заявку на патент про винахід і маємо надію, що його невдовзі отримаємо».

Олександр Цивінський ознайомив слухачів із історією поліграфу, розповів про використання його в Україні та далеко за її межами. Також, експерт зазначив, що у цій процедурі лише 40% є заслугою пристрою, решта 60% належить психологу. Не менш цікавим був і дослід, який проводився в режимі он-лайн. А саме, в сусідній кімнаті хлопець проходив тест на детекторі брехні. Так, сказавши неправду, студенти на діаграмі могли побачити, як відреагував його організм: збільшилось потовиділення, пришвидшилось серцебиття тощо.

Обман завжди відображається на емоційному стані людині, на її міміці чи жестах. Важливо вміти помічати деталі і давати точну, безпомилкову оцінку тій чи іншій ситуації. Це особливо стосується психологів у правоохоронних органах.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ