Чернігів: В обідню перерву: майстер-клас із писанкарства

Чернігів: В обідню перерву: майстер-клас із писанкарства

11.04.15 16:07 0 677
Напередодні Великодня колектив Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді опановував мистецтво розпису писанок. Заняття провела для колег провідний спеціаліст ЧМЦСССДМ Алла Сірик.

«На базі нашого центру пройшло вже кілька занять із оформлення писанок. Це було так захоплююче, що ми всім колективом вирішили взяти участь у цьому передсвятковому дійстві», - коментує директор центру Тетяна Кузнецова-Молодчая.

Традиційно для розпису яєць використовується спеціальний інструмент – писанок, загостреним кінчиком якого на шкаралупу наносять розтоплений віск або парафін. Сам розпис теж неабиякий, треба розуміти значення візерунків та символів, які беруть початок ще з язичницьких часів, адже від того залежатиме зміст закодованого на писанці побажання.

Писанки прийнято дарувати на знак добробуту, удачі, радості. Щиро зроблена великодня писанка зберігатиме тепло душі того, хто її виготовив.

«Спільна творчість – це не лише нові знання і вміння, а ще й прекрасна нагода тісніше згуртувати колектив. Це профілактика професійного вигорання, що особливо важливо в нашій нелегкій соціальній роботі», - кажуть учасники майстер-класу.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники міліції ...
Наступна новина: Посол Ерно Кешкень: ...

КОМЕНТАРІ