Чернігівська область: протягом доби вогнеборці ліквідували 20 пожеж,які виникли з причини спалювання громадянами сміття та сухої рослинності

Чернігівська область: протягом доби вогнеборці ліквідували 20 пожеж,які виникли з причини спалювання громадянами сміття та сухої рослинності

11.04.15 08:00 0 547
Незважаючи на застереження та профілактичну роботу, яку проводять рятувальники та екологи Чернігівщини, громадяни продовжують спалювати сміття та суху рослинність на присадибних ділянках і дачах. Як наслідок, лише протягом минулої доби вогнеборці ліквідували 20 пожеж з вищезазначеної причини. Вогнем пошкоджено 7 споруд та пройдено майже 70 га території.

9 квітня у с. Нова Гуринівка Корюківського району на відкритій території сталася пожежа сухої рослинності. Її причиною послужила необережність у поводженні з вогнем 52-річного місцевого жителя, який спалював рештки сухої рослинності на своїй присадибній ділянці. Неконтрольований вогонь поривами вітру охопив площу майже у 15 га. Лише завдяки оперативному втручанню корюківських вогнеборців та працівників лісгоспу не допущено розповсюдження вогню на 7 житлових будинків, 4 господарчі споруди та лісовий масив.

Того ж дня у селі Грабів Ічнянського району, м. Щорс, с. Старі Боровичі Щорського району та с. Ломанка Новгород-Сіверського району вогнеборці ліквідували пожежі неексплуатуємого житлового будинку та шести господарчих будівель. Їх причинами послужила необережність громадян у поводженні з вогнем під час спалювання сухої рослинності.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертаються до населення з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, в лісопаркових зонах, на полях, луках та узбіччях доріг. Наслідки такої необережності можуть бути непередбачувані.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: Вже на черговій сесії ...

КОМЕНТАРІ