Результати діяльності працівників ДАІ Рівненщини по напрямку організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг за три місяці 2015 року

Результати діяльності працівників ДАІ Рівненщини по напрямку організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг за три місяці 2015 року

11.04.15 10:14 0 710
Впродовж трьох місяців 2015 року працівниками ДАІ області за результатами перевірок утримання вулично-дорожньої мережі складено 62 протоколи про адміністративне правопорушення на посадових осіб дорожньо-комунальних та залізничних організацій, що безпосередньо відповідають за стан автодоріг, вулиць та залізничних переїздів (75,6 % від загальної кількості адміністративних протоколів складених за ст.139, 140, 188-28 КУпАП).

В тому числі, за невиконання приписів та вимог ДАІ (ст.188-28 КУпАП) складено 29 протоколів.

Складено 12 протоколів за порушення правил, норм, стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг, залізничних переїздів, інших дорожніх споруд за ч. 1 ст. 140 КУпАП, за якими передбачено накладення штрафу на посадових осіб від шістдесяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1020-1360 грн.).

Зокрема, 16.03.2015 складено адміністративний протокол за ст. 188-28 КУпАП на посадову особу Рівненського міського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг за невиконання вимоги ДАІ щодо усунення недоліків в утриманні покриття проїзної частини вулиць та не позначення попереджувальними дорожніми знаками ділянок вулиць, де зафіксовано глибину окремих осідань та вибоїн, що перевищує граничні допустимі передбачені вимогами ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану». Надано повторний припис на усунення виявлених недоліків.

27.03.2015 складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 140 КУпАП на посадову особу Управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому за відсутність дорожніх знаків 5.16 «Напрямки руху по смугах» на підходах до перехрестя, зокрема, в місцях (ділянках) концентрації ДТП (перехрестя вулиць Грушевського-Пухова-У.Самчука, Київська-Д.Галицького-Костромська, Ст.Бандери-Поповича-Дворецька). Надано припис на усунення виявлених недоліків.

При обстежені дорожніх умов місць скоєння ДТП у 13 пригодах зафіксовано недоліки в утриманні доріг та вулиць, які стали супутньою причиною скоєння ДТП. За вказаними фактами працівниками ДАІ складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 140 КУпАП.

Направлено 93 інформацій, а також надано 345 вимог щодо вжиття заходів з безпеки дорожнього руху, покращення організації дорожнього руху.

З 30 березня по 19 квітня проводиться практичний етап весняного комісійного огляду автомобільних доріг та вулиць області. Під час огляду фіксується стан покриття проїзної частини, технічних засобів регулювання дорожнього руху тощо. Про результати огляду буде проінформовано відповідні органи виконавчої влади.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині в Іллінцях ...
Наступна новина: Правоохоронці викрили ...

КОМЕНТАРІ