У Рівненській області роботодавці активно співпрацюють з навчальним закладом служби зайнятості

У Рівненській області роботодавці активно співпрацюють з навчальним закладом служби зайнятості

11.04.15 15:53 0 712
У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості велику увагу приділяють співпраці із роботодавцями. Використовують для активізації взаємодії різноманітні форми роботи і прислухаються до рекомендацій замовників кваліфікованих кадрів.

Ось і нещодавно у засіданні консультативної ради за професіями швейної галузі взяло участь чимало роботодавців: Г. Кравчук, О.Вавровська, Н. Крока, Р. Данилюк, Н. Сарницька, Ж. Мартинюк та інші.

Присутні обговорили сучасні тенденції швейної галузі, висловили пропозиції щодо внесення змін у робочі навчальні програми за професіями «кравець» та «швачка», запропонували навчити слухачів виготовляти бальні плаття, корсетні вироби та купальники. Фахівців, які вміють шити такі вироби, дуже мало, а тому є ймовірність зайняти цю нішу на ринку праці кваліфікованим кравцям та швачкам. Роботодавці запропонували слухачам центру робочі місця для проходження виробничої практики та подальшого працевлаштування.

Випускники-кравці, котрі цього дня складали кваліфікаційний іспит, продемонстрували вироби, які вони пошили впродовж навчання. Найкращим відгуком для них стала схвальна оцінка роботодавців.

Для того, щоб розширити коло партнерів, для роботодавців у співпраці із базовими центрами зайнятості організовують екскурсії у навчальних відділеннях. За словами заступника директора з навчально-виробничої роботи Руслани Бодренко, така форма дуже ефективна, адже роботодавці бачать, на якому устаткуванні вчаться слухачі і які матеріали вміють застосовувати. Вони знайомляться з навчальними програмами, викладачами і майстрами, розповідають про свої кадрові потреби та висловлюють побажання стосовно потенційних працівників.

До прикладу, днями у навчально-виробничому комплексі з підготовки працівників для сфери туризму, готельного господарства і ресторанної справи побувала група керівників та адміністраторів рівненських салонів краси. Їх запросили на екскурсію працівники відділу взаємодії з роботодавцями Рівненського міського центру зайнятості. Гостям показали навчальні майстерні, розповіли про організацію навчального процесу, систему взаємодії з роботодавцями для проведення виробничої практики, можливості підбору працівників з числа випускників РЦПТО ДСЗ та підготовки і підвищення кадрів за конкретними замовленнями.

Шановні роботодавці!

На ваше замовлення підготуємо необхідних вам кваліфікованих робітників, підвищимо кваліфікацію вашого персоналу, надамо можливість підібрати потенційних працівників під час іспитів чи взяти на практику слухачів, аби на виробництві оцінити їхні професійні якості.

Ми можемо провести навчання ваших працівників, незалежно від місця розташування підприємства чи фірми, без відриву від виробництва, у період вимушеного простою, з урахуванням особливостей роботи вашого підприємства та використанням дистанційних форм проведення занять.

За додатковою інформацією звертайтеся у РЦПТО ДСЗ (м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. (0362) 68-37-95, 68-37-80, 68-38-15) або у найближчий центр зайнятості.

Більше інформації про РЦПТО ДСЗ – на сайті www.rcpto.org.ua

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ