У Рівненській області студентів учили основам працевлаштування

У Рівненській області студентів учили основам працевлаштування

11.04.15 16:28 0 685
Тренінги для студентів 4х та 5х курсів «Управління конфліктами» та «Особливості працевлаштування молоді на перше робоче місце» відбулися 7 квітня у Національному університеті водного господарства та природокористування. Це мотиваційне навчання провели фахівці Рівненського міського центру зайнятості в рамках роботи консультаційного пункту служби зайнятості, що діє в університеті.

На першому тренінгу мова йшла про класифікацію конфліктів, їх структуру та стилі поведінки. Значна увага приділялася способам урегулювання конфліктів, стратегії і тактиці конфліктної взаємодії. Майбутні фахівці з прикладної математики та спеціалісти з автоматизованого управління технологічними процесам висловили думку, що ця тема є дуже корисною для майбутніх трудових та взагалі життєвих взаємовідносин. Отримана інформація дасть змогу правильно вибудовувати власну поведінку і в ситуаціях виробничих конфліктів, і в особистому житті.

На другому тренінгу мова йшла про реалізацію трудового потенціалу молоді, труднощі працевлаштування випускників, правові засади першого робочого місця. Також майбутні фахівці з агрономії та гірничі інженери навчалися основам ефективного пошуку роботи.

Якщо поглянути на процес працевлаштування в контексті ринку праці, то зрозуміло, яких саме правил необхідно дотримуватися. Адже роботодавець тут виступає в якості покупця, а шукач роботи – продавця, який пропонує свої знання та вміння. Відтак, все залежить від того, чи вдасться кандидатові переконати потенційного роботодавця в тому, що саме він принесе очікувані результати, працюючи на місці, на яке себе заявляє. Кожен шукач роботи повинен уміти яскраво розказати про свої переваги як молодого спеціаліста та про користь саме від цього.

Загалом тренінги відвідали 19 студентів. Приємно, що відгуки їх були одностайно схвальними.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: відбудеться ...
Наступна новина: Стан ринку праці ...

КОМЕНТАРІ