Вінничина: керівники області та міста привітали усіх вірян зі світлим Божим Воскресінням (+фото)

Вінничина: керівники області та міста привітали усіх вірян зі світлим Божим Воскресінням (+фото)

14.04.15 12:17 0 629
У місті Вінниця з нагоди Великодня відбулась традиційна хресна хода в п'яти напрямках, яка з'єдналася біля храму Воскресіння Христового, що по вулиці Хмельницьке шосе. Там за участю митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулось велике богослужіння, у якому взяли участь духовенство і парафіяни з понад тридцяти міських храмів. Привітати вінничан зі святом Пасхи завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Сергій Свитко, керуючий справами Вінницької міської ради Сергій Чорнолуцький.

Звертаючись до присутніх митрополит Симеон зазначив: « величне свято. Незважаючи на те, чи це легкі часи, чи важкі, часи розквіту, чи занепаду - Воскресіння Христове завжди є свято радості. Ми святкуємо перемогу вічності, перемогу життя над смертю, добра над злом. Вже більше року наша держава, і в тому числі наша церква, живуть в особливому періоді, з особливою молитвою. Ми більше молимось за мир, в душах, за мир божий в наших серцях, за мир в нашій Україні. Хай нашими молитвами Господь пошле мир і спокій у нашій країні, хай розквітає наша Україна, наш Подільський край, наше місто і наші люди. Щастя, радості, любові і добра».

У свою чергу голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій сказав: «Цей сонячний день Святого Воскресіння об'єднує усіх нас: і духовенство, і мирян, і владу в єдиній молитві за благополуччя і мирне небо у нашій країні. Живемо у непростий час, на 101 вінничанин віддав найдорожче, що у нього є – життя - за мир на нашій землі. Наша завдання полягає у тому, аби кожна сім'я, якої торкнулось горе війни, не була обділена нашої уваги. Але життя іде, ми повинні робити усе для того, щоб частинка Божої благодаті, яку нам дає Господь у ці святі дні не обійшла стороною кожного із нас. Ми повинні народжувати і виховувати дітей, плекати і розвивати нашу область, місто, країну. У цьому зміст усього нашого життя. Миру усім добра і Божої благодаті». Щирі слова вітання з нагоди Великодня передав Валерій Коровій і від голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та в.о. міського голови, секретаря міської ради м. Вінниця Сергія Моргунова.

Вітаючи усіх вірян зі святом Пасхи голова обласної Ради Сергій Свитко відмітив: «Україна знаходиться в епіцентрі геополітики, епіцентрі боротьби добра і зла. у цей радісний день розуміємо, що добро перемагає зло, що світло перемагає темряву, мир перемагає війну, любов переможе ненависть. Ці Божі постулати надають нам сили жити, боротися і перемагати, будувати державу, за яку поклали голови кращі сини України. Нехай Господь дарує усім здоров'я, довголіття, щастя і мир».

З нагоди найсвітлішого християнського свята Воскресіння Христового, керівники області та міста передали митрополиту Симеону пасхальний кошик та квіти.

























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Луцьку міський голова ...

КОМЕНТАРІ