В Луцьку микола Романюк подякував усім,хто долучився до мистецького проекту “Великодня майстерня”

В Луцьку микола Романюк подякував усім,хто долучився до мистецького проекту “Великодня майстерня”

14.04.15 10:22 0 531
За участю міського голови Миколи Романюка та начальника управління культури Тетяни Гнатів відбулося підбиття підсумків творчого проекту “Великодня майстерня”, реалізація якого розпочалася ще 20 березня. В його рамках 19 майстрів проводили майстер-класи з писанкарства, бісероплетіння, ліплення з глини, декупажу дерев'яної писанки, виготовлення писанки з вовни, виробів з сіна, сувенірів з фетру тощо. Участь у них взяли діти соціально-незахищених категорій, які перебувають на обліку у міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (в т.ч. діти учасників АТО та переселенці). Благодійний майстер-клас з писанкарства проведено й для дітей з м. Волновахи, які перебувають у Луцьку.

Розпочинаючи захід, начальник управління культури Тетяна Гнатів зазначила, що організаторами проекту є управління культури міської ради, ГО “Рукотвори Волині”, майстри народної творчості у партнерстві з міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. “Реалізовуючи цей проект, ми хотіли охопити якомога більше дітей, які перебувають на обліку у центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. І нам це вдалося. 19 майстрів народної творчості проводили благодійні майстер-класи. Цей проект сподобався і дорослим, і дітям. Напередодні свята у нас було велелюдно. Окремі роботи можна буде побачити на виставці. Це спільні витвори дітей і майстрів”, - наголосила вона.

Слова вдячності на адресу майстрів, які долучилися до реалізації проекту “Великодня майстерня”, пролунали з вуст міського голови Миколи Романюка. Він зазначив, що уже спільно вдалося реалізувати кілька проектів до Різдва. “Різдвяні та Великодні майстерні несуть значну користь, адже вони зберігають та відроджують наші традиції. Майстри знайшли нових прихильників, нових учнів. Вклали свою працю у дітей, які навчалися у вас. Саме Ви зробили їх трішки щасливішими, подарували гарні емоції. Це, напевне, один з небагатьох моментів, які залишаться у пам'яті дітей на все життя. Дякую вам за це”, - наголосив він.

Микола Романюк зауважив, що діти з міста Волноваха Донецької області, які нині перебувають у Луцьку, брали участь у майстер-класі з писанкарства і коли він з ними зустрівся, то побачив їхні емоції. “Вони мені із захопленням розповідали про все. Діти були щасливі, демострували писанки, виготовлені власними руками. Я бачив у їх очах неймовірну радість”, - додав міський голова.

На його переконання, багато молодих людей, які приходили на майстер-класи, вдячні наставникам. Він наголосив, що міська влада й надалі співпрацюватиме з майстрами народної творчості у рамках нових проектів. “Нехай Бог вам зі сторицею повертає усе добро, працю, яку Ви вклали у навчання дітей. Ви продовжуєте наші традиції. Вітаю усіх з Великоднем”, - побажав міський голова.

Також Микола Романюк вручив майстрам народної творчості спеціальні Подяками міського голови та грошові винагороди. А активні діти-учасники проекту, які презентуватимуть виготовлені за час проекту роботи, також отримали спеціальні відзнаки управління культури з рук його керівника Тетяни Гнатів.

Для учасників заходу колектив “Волинські забавлянки” Луцької музичної школи № 2 виконав музично-мистецькі композиції.

Довідково. До участі у проекті “Великодня майстерня” долучилися майстри Довгалюк Наталія, Бондарук Андрій, Конська Віра, Богданова Юлія, Якимович Валентина, Курбан Світлана, Порохнавець Юлія, Пус Валентина, Філозоф Анатолій, Березовська Олена, Вегера Тетяна, Кулаковський Олександр, Юрчак Галина, Солодова Валентина, Леусова Діна, Смолярчук Вікторія, Ленартович Валерій, Співак Юлія та Кулик Олена.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ