На Житомирщині міліціонери викрили нелегальний пересувний пункт прийому металобрухту

На Житомирщині міліціонери викрили нелегальний пересувний пункт прийому металобрухту

14.04.15 12:44 0 608
У Бердичівському районі місцеві жителі повідомили дільничному інспектору про появу підозрілого стороннього автомобіля у населенному пункті. Під час перевірки інформації правоохоронець викрив жителя області у незаконній скупівлі металобрухту.

- Під час відвідування жителів району за місцем проживання дільничні інспектори лишають їм візитки з контактними даними, аби люди завжди могли у разі потреби звернутися за допомогою, - розповідає начальник сектору дільничних інспекторів Бердичівського МВ УМВС Олег Остріцький. – Такі заходи міліції мають умовну назву «Візит», метою яких є попередження злочинів та правопорушень.

Одним з практичних результатів стало викриття нелегального пункту металобрухту. Про появу на сільських вулицях вантажного автомобіля під керуванням незнайомого чоловіка дільничному інспектору телефоном сповістили кілька місцевих жителів.

Під час перевірки повідомлення правоохоронці з'ясували, що власник автівки, 25-річний житель Житомирщини, скуповує у місцевих жителів металобрухт. Документів на право здійснення такої діяльності він не мав.

Водночас у його вантажному «Мерседесі» було виявлено майже тонну металобрухту. Чоловік пояснив, що збирався перепродати придбане в іншому регіоні України.

Як повідомив т.в.о. начальника Бердичівського МВ УМВС Олег Войтюк, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу (від 25500 до 34000 гривень) або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 1 року.

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області на ...
Наступна новина: "Ауді А-6" з ...

КОМЕНТАРІ