Телефонним шахраям не вдалося ошукати ужгородок

Телефонним шахраям не вдалося ошукати ужгородок

14.04.15 10:50 0 516
Під приводом «вирішення питання» стосовно родичів, які нібито скоїли правопорушення та знаходяться в міліції, пройдисвіти намагалися ошукати двох ужгородок та жительку Рівненської області. У казочки шахраїв жінки не повірили, гроші не переказали. Натомість зв'язалися з рідними та звернулися до Ужгородського міськвідділу міліції.

Перше повідомлення до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло від 47-річної мешканки міста. Жінка розповіла, що на її мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, представився знайомим її сина та повідомив, що останній потрапив у міліцію після бійки. А для вирішення спірних питань необхідно перерахувати 6000 гривень на вказаний ним рахунок в банку.

Вже через годину до міськвідділу міліції надійшло ще одне подібне повідомлення. 34-річна вчителька початкових класів однієї з шкіл м.Ужгорода розповіла правоохоронцям, що їй зателефонував невідомий громадянин та повідомив, що її чоловік потрапив у міліцію і терміново потрібно 20000 доларів США.

Ще одне повідомлення надійшло від 55-річного мешканця Рівненської області, який на даний час перебуває у справах в Ужгороді. При розмові з правоохоронцями чоловік розповів, що невідомий чоловік намагався виманити від його 74-річної мами 2000 гривень. З'ясувалося, що близько 3-ї години ночі на мобільний телефон старенької зателефонував незнайомець та повідомив, що її син нібито потрапив у міліцію, а для непритягнення його до відповідальності негайно потрібно перерахувати 2000 гривень.

На щастя, всі три жінки не повірили у видумані історії пройдисвітів. Гроші вони не переказали, а зв'язалися з своїми рідними й з'ясували, що у тих усе в порядку і ніяких проблем нема.

Шановні громадяни! Просимо вас не реагувати на подібні дзвінки від сторонніх осіб. Не довіряйте інформації, отриманій від незнайомців по мобільному телефону. Звертайте увагу на номер, з якого вам телефонують. Завжди перевіряйте таку інформацію, ставте якомога більше запитань та запишіть дані особи, яка вам телефонує. Телефонуйте на 102 і дійте згідно інструкцій оперативного чергового. А головне - зв'яжіться зі своїми рідними та поцікавтесь, чи у них все добре.

Інформація Ужгородського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Наглядати за безпекою ...

КОМЕНТАРІ