Донеччанка представила у Києві 27-метрову патріотичну «фєнічку»,яку внесли до національної Книги рекордів

Донеччанка представила у Києві 27-метрову патріотичну «фєнічку»,яку внесли до національної Книги рекордів

14.04.15 09:04 0 573
11 квітня, у Києві на Майдані Незалежності представили найдовшу в Україні патріотичну «фєнічку», її виготовили волонтерка з Артемівська Ангеліна Шостак. Плетіння внесли до Книги рекордів України та подаватимуть на розгляд до Книги рекордів Гіннеса.

Як інформує репортер ZIK-Стрім Максим Осовський, аби встановити національний рекорд, на Майдані представники Книги рекордів виміряли плетіння.

«Головною ідеєю реєстрації цього рекорду було символічне об’єднання українців в стрічках щодо боротьби із зовнішнім агресором і економічними негараздами. Довжина стрічки складає 27 метрів 20 сантиметрів, а кількість косичок – 2192 штуки. Це абсолютний рекорд України», – повідомив представник редакційної ради книги рекордів України Олег Іваненко.

Авторка рекордної «фєнічки» Ангеліна Шостак на її виготовлення витратила три дні, до цього жінка сплела більше 600 синьо-жовтих браслетів для українських воїнів і понад рік займається волонтерством на Донеччині. Своє творіння жінка присвячує неподільній Україні, а також її воїнам, які захищають країну чи перебувають у полоні.

«Я родом з Краматорська, мій чоловік з Донецька, а мешкає наша сім’я в Артемівську. Ці міста були охоплені війною. Ми вже більше року допомагаємо хлопцям. Щоб привернути більше уваги до бійців, з’явилась ідея сплести таку «фєнічку», – розповіла Ангеліна Шостак.

Жінка сподівається, що її робота спонукатиме людей ставати волонтерами та більше допомагати українській армії. Окрім диплому Книги рекордів Укаїни Ангеліна Шостак може отримати ще й відзнаку Книги рекордів Гіннеса, адже найдовшу в Україні «фєнічку» висунуть на світовий рекорд.

Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі під час ...
Наступна новина: Зідан невдало повернув ...

КОМЕНТАРІ