На Хмельниччині вогнеборці,лісники та сільська громада разом успішно ліквідували пожежу лісових насаджень

На Хмельниччині вогнеборці,лісники та сільська громада разом успішно ліквідували пожежу лісових насаджень

14.04.15 10:18 0 537
12 квітня о 18:20 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу лісових насаджень поблизу с.Кульчіївці Кам’янець-Подільського району. Зателефонував лісник, коли помітив дим, що виходив з лісу. Одночасно лісничий повідомив сільського голову, який оголосив збір громади.

До місця події прибули два відділення рятувальників м.Кам’янець-Подільський, 14 працівників лісового господарства та 12 небайдужих селян. Спільними зусиллями пожежу вдалося локалізували о 18:54 та ліквідували о 19:00. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено лісові насадження на площі до 1 га.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи, адже у вихідні дні за умови теплої та сухої погоди в цій місцевості спостерігалось чимало відпочиваючих, а суха лісова підстилка сприяла швидкому поширенню вогню.

Завдяки оперативним діям як вогнеборців, так і небайдужої громади села Кульчиївці та лісничих пожежа була локалізована в найкоротший термін, тим самим не допущено розповсюдження вогню на велику площу та фактично врятовано від знищення вогнем лісові насадження на площі 4 га.

Нещасних випадків на пожежі не було.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ