Глава УГКЦ: Без єдиної церкви нам важко буде в Україні

Глава УГКЦ: Без єдиної церкви нам важко буде в Україні

14.04.15 09:35 0 519
Без єдиної церкви буде важко в Україні.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук).

Він позитивно оцінив бажання представників автокефальної церкви об’єднуватися з УПЦ КП. «Ми не хочемо нікому диктувати якихось рецептів об’єднання, але всі ми прагнемо єдиної помісної церкви в Україні. І те, що десь чергові мури поділу, чергові уламки розколів трошки будуть заліковуватися і бодай крок за кроком до якогось єдиного, спільного знаменника ця православна сторона Київської церкви буде прямувати, то це, я думаю, безперечно позитивний факт. Ми молимося за єдину помісну церкву в Україні. Але я, бачите, навмисне не вживаю терміну єдиної помісної православної церкви», – сказав глава УГКЦ.

«Коли ми говоримо про єдину помісну церкву в Україні, то ми говоримо про об’єднання всіх гілок єдиної колись Київської церкви. І тому необхідно бути свідомим, що до Київської церкви, до цієї традиції, яку започаткував хрещенням Русі-України наш рівноапостольний князь Володимир, належать не лише ось ці православні церкви, про які Ви згадали, але це ще є греко-католицька церква. І я думаю, що до цього спільного моменту, коли ми справді зможемо разом молитися, зможемо мати можливість спільно відправляти Божественну літургію, ми разом дійдемо. Бо без єдиної церкви нам важко буде в Україні», – додав він.

Нагадаємо, патріарх Філарет після пасхальної ходи у Михайлівському соборі заявив, що події на сході України можуть об’єднати українські православні церкви.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ