В Житомирі правоохоронці завадили розкраданню майна залізниці

В Житомирі правоохоронці завадили розкраданню майна залізниці

14.04.15 10:26 0 674
9 квітня працівники ЛВ на станції Житомир викрили двох осіб, які намагалися винести деталі верхньої будови колії з території залізниці.

Першу крадіжку було скоєно близько п'ятої години вечора. Під час відпрацювання території залізниці правоохоронцями зупинено 30-річного мешканця Баранівського району, у якого і виявили деталі ВБК. Як з'ясувалося, чоловік попередньо підготував «здобич», сховавши неподалік.

Вже близько восьмої години вечора до ЛВ на станції Житомир надійшло повідомлення про інший аналогічний злочин. Поблизу під'їзної колії правоохоронцями зупинено 33-річного громадянина. В ході огляду у житомирянина виявлено підкладки під рейку в кількості 3 штук, 7 закладних болтів, клемні болти в зборі – 6 штук та клему.

Обидва чоловіки безробітні, у скоєному зізнаються. Пояснюють, що роботу знайти важко, а таким чином хотіли підзаробити, здавши деталі у пункт прийому металобрухту.

Правоохоронцями лінійного відділу проводяться слідчі дії. За фактом даних правопорушень відкрито кримінальні провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Чоловікам загрожує до трьох років позбавлення волі. Сума збитків встановлюється.

Намагаючись збагатитись за кошт магістралі, правопорушники забувають, що залізниця здійснює перевезення людей та вантажів, інколи – небезпечних. Тож будь-яке несанкціоноване втручання у функціонування залізничного обладнання може призвести до непередбачуваних наслідків – травмування чи загибелі людей, аварії чи техногенної катастрофи.

А наслідки від таких легковажних дій можуть бути непередбачувані, тому і термін покарання тільки збільшиться.

СЗГ Управління МВС України

на Південно-Західній залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ