У Дніпропетровську зі шпиталю викрали оргтехніку й базу даних щодо поранених в АТО

У Дніпропетровську зі шпиталю викрали оргтехніку й базу даних щодо поранених в АТО

14.04.15 10:02 0 604
У Дніпропетровську невідомі обікрали ординаторську хірургічного відділення базового військового шпиталю, де лікуються поранені в АТО бійці. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив завідувач хірургічного відділення Євген Герасименко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Інцидент стався у ніч із 10 на 11 квітня, однак журналістам стало відомо про нього лише зараз.

За даними медика, крадії зламали замок пластикових дверей ординаторської й забрали звідти оргтехніку, зокрема, монітори від двох стаціонарних комп’ютерів та ноутбук, у якому була база даних про військових, потерпілих в АТО.

«Те, що взяли монітори, – це ніяких проблем, але найбільша проблема, що взяли ноутбук, а в ньому – службова інформація: список поранених, які надійшли, травмованих, хворих, яких прийняв за час АТО Дніпропетровський госпіталь, інформація про борти, якими доправляли поранених, електронне листування з волонтерами з України і з-за кордону і так далі. Неприємно, що ця інформація потрапила у сторонні руки. Ми припускаємо, що був «наводчик»: у цій ординаторській постійно є черговий хірург, а тієї ночі його там не було, тобто крадії знали, що там нікого не буде. Ці люди йшли цілеспрямовано, з набором інструментів, знали, що і як відкрити. У нас усі лікарі – учасники АТО, і в цій ординаторській є шафки, в яких вони зберігають дорогі бронежилети, шоломи тощо. Крадії повідкривали ці шафки, але нічого не взяли. Напевно, знали, що можуть на цьому «спалитись», – розповів Радіо Свобода Євген Герасименко.

Лікар вважає, що версія про те, що крадіжку могли організувати прихильники озброєних сепаратистів, не витримує критики, швидше за все, каже він, це була крадіжка з метою наживи.

Слідство провадить Кіровський райвідділ міліції Дніпропетровська, там версій щодо інциденту поки не оприлюднюють.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери ...
Наступна новина: В селі Снігурівка,що на ...

КОМЕНТАРІ