Роман Навроцький: "Повернемо українські святині українському народові"

Роман Навроцький: "Повернемо українські святині українському народові"

14.04.15 09:15 0 604
На сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали звернення колеги по облраді, голови Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Романа Навроцького до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо скасування розпорядження Кабміну про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври.

"Звертаємося до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з вимогою, щоб Кабмін скасував рішення від 2003 року, яким із державної власності злочинний режим на 49 років в безоплатне користування передав Українській православній церкві Московського патріархату споруди Почаївської Свято-Успенської лаври. Ми вже зверталися до прем'єр-міністра, але тоді ще в парламенті була фракція Партії регіонів, і це питання не вдалося вирішити, мабуть "регіонали" ще тоді не усвідомили, що це є насправді великою проблемою. У нас є інформація, що під час Революції гідності в Почаївській Лаврі переховувався ОМОН, і знаємо, що й у стінах цієї святині продається література, яка пропагує сепаратизм. Хочу наголосити, що це звернення тільки початок. Якщо нас не почують, то поїдемо особисто на зустріч із Арсенієм Яценюком.

Ми повинні повернути попередній правовий статус Почаївській Лаврі. Не можна з великого Господнього храму робити притулок для ворогів-убивць, провадити там брудний бізнес, заробляючи на сепаратистській літературі та робити зі святого місця те, що, на жаль, маємо нині. Почаївська Лавра має бути храмом, де правитимуть богослужіння за справжній мир в Україні і молитимуться, щоб промосковські терористі нарешті залишили нашу землю", – зазначив депутат Тернопільської обласної ради, голова міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Життя Ісуса Христа було ...
Наступна новина: У Волинській області сто ...

КОМЕНТАРІ