В Чернігівській області на Великдень та у вихідні дні не забувайте про безпеку

В Чернігівській області на Великдень та у вихідні дні не забувайте про безпеку

14.04.15 10:54 0 531
Сонячна погода сприяє тому, що на Великдень та у вихідні дні багато людей відпочиватиме на лонах природи. У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до мешканців та гостей Чернігівщини дотримуватися заходів безпеки. Перш за все пам’ятайте, що в лісопаркових зонах заборонено розводити вогнища, кидати непогашені сірники або недопалки. Порушення цих вимог передбачає адміністративну відповідальність, а ще гірше - може призвести до пожежі та непередбачуваних наслідків. Тож не наражайте на небезпеку себе, оточуючих Вас людей та природу. Це допоможе Вам уникнути зайвих неприємностей та збереже гарний настрій.

Якщо Ви вирішили розвести багаття на дачній або присадибній ділянці, то робити це можна лише на відстані не ближче 15 м від будівель. Само вогнище обов’язково обкопайте навколо, постійно контролюйте процес горіння та майте поруч запас води для гасіння. Це завадить полум’ю з поривами вітру або по сухій рослинності вмить набути великих розмірів та створити загрозу людям, житловим чи господарським спорудам. Залишки багаття не забудьте ретельно загасити піском чи водою.

На Великдень обережно поводьтеся з вогнем у домівках та церквах. Не залишайте запалені свічки без нагляду, ставте їх у підсвічники або на неспалиму основу та подалі від меблів, штор й інших горючих предметів.

Захоплюючись своїми справами, не забувайте контролювати дітей, які з приходом весни стали проводити багато часу на вулиці. Без належного нагляду дорослих вони можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, біля водойм тощо.

Відзначаючи свята, не зловживайте алкоголем, бо це значно уповільнює відчуття небезпеки і тому часто призводить до надзвичайних подій з тяжкими наслідками. Крім того, пам’ятайте, що куріння у ліжку - одна з основних причин трагедій, адже коли людина раптово починає засинати, то не помічає, як випускає з рук недопалок і виникає пожежа.

Отже, щоб гарний настрій супроводжував Вас у святкові дні, не забувайте виконувати заходи безпеки та будьте уважними й обережними.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волиняни потрапили у ДТП ...
Наступна новина: Житомирщина: за добу,в ...

КОМЕНТАРІ