В Іраку й Сирії обстріляли позиції бойовиків угруповання «Ісламська держава»

В Іраку й Сирії обстріляли позиції бойовиків угруповання «Ісламська держава»

14.04.15 11:39 0 766
В Іраку й Сирії військово-повітряні сили коаліції, очолюваної США, завдали авіаударів по позиціях бойовиків радикального угруповання «Ісламська держава». Зокрема, в Іраку було проведено 9 авіаударів, у Сирії – 8. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з заявою коаліції, у Сирії вдалося поцілити позиції бойовиків біля Кобані й Аль-Хасаке, в Іраку – біля Мосула, Фаллуджи й Байджі.

В угрупованні «Ісламська держава» цю інформацію поки не підтвердили.

Раніше цього тижня в Іраку бойовики «Ісламської держави» відновили наступ на позиції урядових сил у відповідь на намір іракської влади відновити контроль над провінцією Анбар.

У Сирії бойовики «Ісламської держави» підірвали християнську церкву 5 квітня, коли християни західного обраду святкували Великдень. Ще раніше представники цього радикального угруповання викрали понад 200 членів громади християн-ассирійців на північному сході Сирії.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» діє в кількох країнах; зокрема, воно захопило значні території в Іраку, а також у Сирії, де з 2011 року триває збройний конфлікт. У Сирії екстремісти «Ісламської держави» воюють і проти сирійської влади, і проти збройної опозиції до неї – і поміркованої, і менш радикальної ісламістської.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ