На Рівненщині посадовці сільради незаконно «роздали» земельні ділянки вартістю більше ніж півмільйона гривень

На Рівненщині посадовці сільради незаконно «роздали» земельні ділянки вартістю більше ніж півмільйона гривень

15.04.15 16:57 0 598
Органи прокуратури Рівненщини вживають рішучих заходів щодо виявлення корупційних правопорушень у всіх сферах суспільних правовідносин.

Зокрема, злочинну схему «розкрадання» земель шляхом фальсифікації посадовцями колишньої влади офіційних документів виявлено у ході проведеної працівниками прокуратури перевірки в одному із районів області.

? Встановлено, що посадові особи однієї із сільських рад Рівненської області, грубо порушуючи вимоги законодавства, упродовж 2006-2010 років підробили та видали низку витягів з рішень сільради про передачу у приватну власність громадянам 31 земельної ділянки загальною площею 7,3 га для будівництва та обслуговування господарських будівель і споруд поблизу районного центру, ? про це розповів заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. ? У подальшому на підставі фіктивних витягів з рішень сільради, якою насправді вказані питання не розглядались та відповідні рішення не приймались, була незаконно виготовлена технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі.

Внаслідок злочинних оборудок із землею державі заподіяно збитки на суму понад півмільйона гривень.

За даним фактом органами прокуратури Рівненської області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, яке доручено проводити органам внутрішніх справ.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Кременці відкрили ...

КОМЕНТАРІ