На Хмельниччині 15 квітня – всесвітній день екологічних знань

На Хмельниччині 15 квітня – всесвітній день екологічних знань

16.04.15 11:41 0 534
Щороку, в усьому світі, 15 квітня відзначають День екологічних знань. В 1992 році на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії виживання і для сталого розвитку людства.

Основна мета сьогоднішнього свята — просування екологічних знань та формування екологічної культури населення, інформування про стан навколишнього середовища, а також виховання і підготовка громадянина, що вміє мислити екологічно.

В Україні це свято відзначається з 1996 року.

Так, в нашій державі, екологічна просвіта та виховання набуває пріоритетних напрямків роботи загальноосвітніх установ. В свою чергу працівники Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації не залишаються осторонь проблем шкільної екологічної освіти. Вже третій рік поспіль екологи проводять уроки з природоохоронної тематики з учнями початкових та середніх класів шкіл обласного центру. На екологічних уроках, діти ознайомлюються з проблемами довкілля нашого краю, проводять дискусії щодо збереження природних ресурсів та навчаються цінувати і оберігати те, що дала нам природа. Впродовж навчального року фахівці з екології провели уроки у 37 навчальних закладах.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Ужгороді п’яний водій ...

КОМЕНТАРІ