Луганські школярі,які святкували Великдень на Львівщині,вражені гостинністю галичан

Луганські школярі,які святкували Великдень на Львівщині,вражені гостинністю галичан

16.04.15 09:48 0 565
Луганські школярі, які побували на Великдень на Львівщині у галицьких сім‘ях, вчора поверталися до себе додому. 230 дітей зі сходу їхали сюди із цікавістю та острахом, а від‘їжджали зі сльозами на очах. За кілька днів місцеві сім‘ї стали для них рідними.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня».

Гостей зі сходу зустріли у п‘ятницю. Чотири дні вони провели в гостях у родин у районах Львівщини, де святкували Великдень. Діти зізнаються, що галицькі традиції їх неабияк вразили.

«Найбільше вразило обливання водою. Також ми робили писанки і вішали їх на дерева. Мені дуже сподобалась гостинність сім‘ї, у якої ми жили», – розповідає школярка із Луганщини Аня.

А от батьки ще одних луганських школярів, Ігната та Іринки, відпускали їх до Львова неохоче. Але причина – не острах, а далека дорога. Втім, мандрівкою діти задоволені.

«Ми дізналися також багато нових слів: «файно», «вуйко», «єйко». До цього ми їх не використовували, але коли їхали в автобусі, оце почалося», – сміються школярі.

Тепер, кажуть діти, у них дві сім‘ї – одна на сході, а друга – на заході. «Дуже хочеться повернутися до тієї сім‘ї, в якої ми гостювали. Вони стали для нас другою родиною», – зізнаються Ігнат та Іринка.

Галичанка Оксана, мати трьох доньок, і ще одну дівчинку запросила до себе на Великдень. Розповідає, що рідні діти з нетерпінням чекали гостю зі сходу. А тепер навіть не хотіли її відпускати.

«Мої з нетерпінням чекали, коли до нас приїде ця дівчинка. Діти надули кульки та приготували подарунки. Дуже не хотіли прощатися – дотепер сидять в авто і плачуть, бо не хочуть відпускати Маргариту», – розповідає Оксана.

Думка відправити дітей в гості виникла у наших військових на Донбасі. Вони просили волонтерів, щоб ті сприяли розвіюванню міфів про ворожнечу між юними українцями.

«Хотілося довести, що ворогу не вдасться зруйнувати нашу цілісність. І я вам скажу, що ми чули, коли дітки говорили, як не хочуть повертатися додому. Тож, мабуть, ми добилися свого», – впевнена координатор акції «Схід і Захід разом» Тетяна Вуйко.

Організатори розповідають, що схожі акції планують проводити і під час літніх канікул.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Как сделать правильный ...

КОМЕНТАРІ