На Тернопіллі у загальноосвітній школі № 24 відбувся День цивільного захисту

На Тернопіллі у загальноосвітній школі № 24 відбувся День цивільного захисту

16.04.15 15:56 0 654
Цивільний захист України – це державна система органів управління, сил і засобів для організації і забезпечення захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, економічного, природного і воєнного характеру. Особливо актуальними питання цивільного захисту є в наш неспокійний час. На території Тернопільської області розміщена велика кількість об’єктів, що є потенційно небезпечними на випадок аварій. З метою вирішення питань запобігання та усунення їх можливих наслідків у загальноосвітній школі № 24 м. Тернополя відбувся День Цивільного захисту.

В його організації, окрім адміністрації навчального закладу, активну участь взяли працівники Управління ДСНС України у Тернопільській області, фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності та представники міського Управління освіти.

Учасниками заходу стали всі члени шкільної спільноти: від першачка до директора школи. Для всіх школярів цей день розпочався з уроків цивільного захисту. А далі організатори провели навчальну екстрену евакуацію всіх учасників навчально-виховного процесу, після чого перед учнями, працівниками та гостями школи свою професійну майстерність продемонстрували рятувальники – представники 1-ї та 2-ї державних пожежно-рятувальних частин Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Цього дня серед школярів проводились різноманітні тематичні конкурси та змагання. Наймолодші, взяли участь у конкурсі на кращий куточок з безпеки життєдіяльності на тему «Діти за безпечний спосіб життя», п’ятикласники змагались у кого краща стіннівка та малюнки на тему захисту людини у надзвичайних ситуаціях. Учні середніх класів брали участь у грі - змаганнях «Запобігти, врятувати, допомогти». Вони демонстрували свої вміння надавати першу медичну допомогу постраждалим в надзвичайній ситуації, складали алгоритми дій на випадок загорання побутових електроприладів, пожежі в кімнаті, чи під’їзді будинку, представляли домашні завдання у вигляді презентацій, які втілювали проблеми забезпечення безпеки життєдіяльності міста, а також демонстрували послідовність дій на випадок радіаційного забруднення території, аварій з витоком хімічно-небезпечних речовин чи вибухом газу. Старшокласники ж на спортмайданчику змагались за програмою «Школа безпеки».

Директори шкіл міста, у свою чергу, обговорили хід проведення Дня цивільного захисту, обмінялися досвідом та методикою проведення таких заходів у підпорядкованих їм навчальних закладах та підвели підсумки показового Дня.

«Близько 75% свого часу діти проводять у школі. І де, як не тут, їм отримувати знання про безпечне життя? – зауважив заступник начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Тернопільській області Руслан Гнатяк. – Адже для збереження життя та здоров’я дітей вкрай важливим є окрім загальноосвітніх знань навчити їх елементарних правил поводження в побуті та на відпочинку!».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Мільйон квадратних метрів ...

КОМЕНТАРІ