Леонід Бицюра: «Система оповіщення повинна працювати у кожному населеному пункті області»

Леонід Бицюра: «Система оповіщення повинна працювати у кожному населеному пункті області»

16.04.15 08:59 0 593
Зміни та доповнення до проекту програми захисту населення і територій Тернопільської області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2017 роки обговорили під час робочої наради, яку 15 квітня провів заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра.

У зв'язку із функціонуванням області в режимі підвищеної готовності до проекту програми необхідно додати завдання та заходи, які забезпечать стабільне функціонування Тернопільської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

«У першу чергу слід належним чином забезпечити функціонування системи оповіщення в області, - зазначив заступник начальника управління ДСНС в області Ігор Павук. - Також для оперативної діяльності підрозділів управління ДСНС потрібно виділити додатковий запас пально-мастильних матеріалів. Додатковим обладнанням варто забезпечити оперативно-рятувальну службу цивільного захисту області. З метою інформування населення при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій, а також при ліквідації їх наслідків необхідно створити консультаційний пункт з питань надання допомоги населенню області та кризовий медіа-центр цивільного захисту області».

Окрім того, проект програми потребує змін у напрямку, який стосується роботи Держсанепідслужби. Зокрема, мова йде про придбання обладнання для здійснення повноцінного радіаційного моніторингу стану довкілля.

Як зазначив Леонід Бицюра, усі пропозиції мають бути обґрунтовані та подані на обговорення. Остаточний варіант проекту розглядатимуть на засіданні сесії обласної ради.

«Першочерговим завданням залишається обладнання системи оповіщення в області, зокрема, поширення сигналу до кожного населеного пункту. Ми повинні відпрацювати із керівництвом на місцях схему спільного фінансування цього напрямку діяльності, - наголосив Леонід Бицюра. – Також у міру можливостей потрібно забезпечити ефективну діяльність підрозділів управління ДСНС та управління цивільного захисту області, включаючи фінансування вишкільних таборів для підготовки рятувальних команд. Приділити особливу увагу варто інформаційно-роз'яснювальній роботі щодо дій у випадку надзвичайних ситуацій. Зокрема, мова йде про підготовку матеріалів для навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Ці та інші важливі питання повинні бути додані до проекту даної програми».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ