Степан Барна: «Зміцнення обороноздатності на Сході країни – спільне завдання усієї громади області»

Степан Барна: «Зміцнення обороноздатності на Сході країни – спільне завдання усієї громади області»

16.04.15 08:40 0 732
На Тернопільщині завершують підготовку до початку будівництва об'єктів оборони на Сході країни. Розпочати роботи планують наприкінці тижня. На даний час триває комплектація будівельних бригад.

Про хід організаційних заходів щодо початку робіт із зміцнення обороноздатності на Сході проінформували під час робочої наради, яку 15 квітня провів голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Участь у нараді взяв перший заступник голови Іван Крисак, представники будівельних компаній області та відповідних структурних підрозділів ОДА.

Як зазначив Степан Барна, завдання спорудження фортифікаційних споруд на Сході країни отримала кожна область, загалом повинні збудувати понад 300 опорних пунктів. Тернопільська область відповідальна за 4 споруди. Відтак, бригади, які проводитимуть будівельні роботи, сформували на базі трьох провідних організацій – ТОВ «Тернопільбуд», ПП «Креаторбуд» та ТОВ «Добробуд». Усі інші будівельні фірми, а також підприємства, установи, організації закликають долучитись до процесу зміцнення обороноздатності країни та допомогти із матеріально-технічним забезпеченням бригад.

«Кожен свідомий тернополянин має можливість допомогти захисту територіальної цінності країни, - зазначив Степан Барна. – Адже зупинити ворога ми можемо лише спільними зусиллями. Спорудження фортифікаційних споруд – це таке ж актуальне завдання, як і оборона території. Я вдячний усім тим будівельникам та представникам відповідних підприємств, установ та організацій, які відповідально ставляться до виконання обов'язків та сприяють у процесі зміцнення обороноздатності України. Ми повинні об'єднати сили та виконати поставлене завдання усією громадою області».

Зокрема, будівельним організаціям, які беруть безпосередню участь у будівництві, матеріально-технічну допомогу надали: ВАТ «Тернопільобленерго», ПАТ по газопостачанню та газифікації «Тернопільгаз», Тернопільське обласне управління водних ресурсів, ТОВ «Тернобудмеханізація». Долучились до формування бригад та виявили готовність надати допомогу будівельними інструментами та малими механізмами такі фірми: ПП «Матла», ТОВ «Агробудмеханізація», тернопільська обласна асоціація «Облагробуд», ПП «Тернопільська будівельна компанія», ТОВ «Компанія Престижбуд», будівельна компанія «Інвест-Родина», ТОВ «Техно-Буд-Центр».

Водночас, неодноразові звернення від облдержадмінстарції із проханням надати необхідну техніку ігнорують такі відомі у Тернополі будівельні організації, як ТІЗ «Добробуд», МП «Явір-90», ТОВ «АВАКС ПРОФ», ПП «Набережний квартал», АТЗТ «Приватбуд», СП «Мак-буд», ТОВ «Домобудівник».

Як повідомив перший заступник голови ОДА Іван Крисак, транспортом та продуктами харчування будівельні бригади будуть забезпечені. Для початку робіт необхідно допомогти із технічною комплектацією, зокрема, не вистачає малих машин та механізмів.

«Ми уже отримали певну суму коштів, виділених на будівництво даних споруд із Державного бюджету, - зауважив він. – Однак, ці кошти не покривають усі витрати. Я закликаю представників організацій, установ та підприємств області надати допомогу щодо технічного забезпечення. Адже мова йде про будівництво надзвичайно важливих для держави оборонних об'єктів. Завдання маємо виконати якомога оперативніше, роботи плануємо завершити до кінця травня».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ