Волинська область: рятувальники провели навчання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій з керівниками та представниками одного з найбільших потенційно-небезпечних підприємств області

Волинська область: рятувальники провели навчання щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій з керівниками та представниками одного з найбільших потенційно-небезпечних підприємств області

16.04.15 13:32 0 674
14 квітня на базі ТзОВ “Волинь-зерно-продукт” рятувальники провели навчання з питань цивільного захисту населення. Підприємство є одним з найбільших у регіоні багатоцільових виробничих комплексів, який випускає борошно пшеничне, різні види комбікорму та кормосуміші. Працівники такого великого потенційно-небезпечного об'єкту зобов’язані дотримуватися не лише правил пожежної, техногенної безпеки, а й зобов’язані бути готовими до дій за призначенням в особливий період. Адже від зібраності та вірного алгоритму їх дій залежатиме життя не однієї людини.

Саме тому у селі Терешківці Горохівського району співробітники управління ДСНС України у Волинській області на установчих зборах колективу провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з навчання персоналу об’єкту правилам пожежної безпеки та діям у випадку надзвичайних ситуацій. Працівники багатьох філій об’єкту з обласного центру, міста Рожище, селища Сенкевичівка, сіл Звиняче та Терешківці Горохівського району, села Дерно Ківерцівського району та селища Луків Турійський району, селища Млинів Рівненської області уважно слухали лекцію. Рятувальники у деталях розповіли про порядок оповіщення та евакуацію людей, назвали місця можливого укриття під час виникнення бойових дій, наголосили на правилах поведінки під час виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, коли вибухівкою обладнують звичні для людей речі: іграшки, цукерки та пляшки з-під напоїв, тощо. Виступ супроводжувався змістовними відеороликами ДСНС України соціального спрямування: «Дії населення при виявленні вибухового пристрою або підозрілого предмету», «Оповіщення населення при надзвичайних ситуацій», «Що робити, якщо Ви виявили підозрілий предмет», «Обережно! Терористична загроза».

А для того, щоб у реальній ситуації людина не розгубилася, змогла цілком опанувати свій страх та вийти з надзвичайної ситуації, вберегти при цьому життя собі та ближньому своєму, працівники ДСНС розповіли про порядок надання людині першої домедичної допомоги. Вони також продемонстрували на спеціальному манекені як перевірити ознаки життя, як проводити серцево-легеневу реанімацію, як правильно зупинити кровотечу з рани. Чимало присутніх виявили бажання закріпити отримані знання на практиці і здійснили реанімаційні заходи по рятуванню життя на манекені.

Насамкінець присутні змогли побачити на власні очі вибухонебезпечну зброю часів Другої Світової війни - піротехніки ДСНС продемонстрували навчальні зразки основних вибухонебезпечних предметів: артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше доводиться відшуковувати на території Волинської області.

УДСНС України У Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ