Чернівецька область: на одній з пожеж,які виникли протягом,загинув чоловік

Чернівецька область: на одній з пожеж,які виникли протягом,загинув чоловік

16.04.15 14:16 0 575
14 квітня о 23:29 до народної служби порятунку 101 обласного центру надійшло повідомлення про пожежу в дачному будинку по вул. Виноградній. Повідомлення надійшло від жителів сусідніх будинків, які помітили пожежу вже тоді, коли вогонь охопив весь будинок. Розповсюдженню вогню сприяло те, що стіни та перекриття будинку були повністю дерев’яними. На місце події були направлені рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Вогнеборці оперативно локалізували пожежу, а в подальшому повністю ліквідували її. На місці події рятувальниками виявлено тіло чоловіка 1975 року народження без ознак життя, допомогти якому вже було неможливо через запізніле повідомлення про пожежу. Попередньою причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем під час куріння самим загиблим, оскільки в будинку було відсутнє газо- та електропостачання, пічне опалення.

Окрім цього, минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували 2 пожежі через загорання сухої трави. Так, в селі Бобівці Сторожинецького району горіла суха трава на площі 1 га. Небезпека пожежі полягала в тому, що через сильний вітер існувала ймовірність перекидання вогню на розташовані неподалік 2 житлові будинки. Рятувальники ліквідували пожежу, що дозволило врятувати від знищення 2 будівлі. Також загорання сухої трави сталося у селі Мілієве Вижницького району. Пожежно-рятувальний підрозділ міста Вижниця ліквідував небезпеку. Вогнем знищено суху траву на площі 0,4га.

Протягом минулої доби у Чернівецькій області виникло 6 пожеж, на яких пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 6 будівель. Всього за останні 5 діб на території краю виникло 36 пожеж, на яких загинуло 2 людей, ще 2 особи були травмовані, з них 1 дитина. Вогнем завдано чимало збитків громадянам і лише оперативні та чіткі дії пожежно-рятувальних підрозділів, які виїжджали на ліквідацію пожежі, дозволили запобігти ще більшому лиху. Основними причинами виникнення пожеж залишається людський фактор. Про це свідчить аналіз пожеж впродовж багатьох років. Людська необачність, нехтування елементарними правилами безпеки дуже часто є тим останнім чинником, що сприяє трагедії. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Це не вимагає жодних надзусиль, проте завдяки цьому можна запобігти біді. Бережіть ваше життя та здоров’я!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ