В Чернівецькій області рятувальники навчали студентів правилам безпеки на випадок виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру

В Чернівецькій області рятувальники навчали студентів правилам безпеки на випадок виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру

17.04.15 10:31 0 500
Готовність громадян до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру та вміння правильно скористатися цими знаннями є дуже важливими, враховуючи складну ситуацію на Сході України. Тому, для того, щоб краяни змогли правильно зорієнтуватися у разі необхідності та знали що робити в таких випадків, рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з людьми. Така робота охоплює різні вікові категорії та соціальні верстви населення. Так, наприклад, 15 квітня працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели лекцію-заняття на кафедрі безпеки життєдіяльності Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича зі студентами юридичного факультету даного навчального закладу. Темою зустрічі було «Дії населення у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру».

Захід розпочався з того, що рятувальники ознайомили студентів з класифікацією надзвичайних ситуацій та їхніми особливостями. Зокрема, фахівці Управління повідомили, що під час виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру перш за все потрібно не панікувати, слухати повідомлення представників місцевої влади, підготувати документи, ліки, речі першої необхідності та продукти харчування. Також студентам Університету повідомили, що детальну інформацію про сховища та укриття можна дізнатися за номером телефону 101 або на офіційному сайті Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Окрім цього, рятувальники розповіли і про небезпеку нехтування правилами пожежної безпеки. «За останні 5 діб в області виникло 36 пожеж, на яких передчасно обірвалося життя 2 людей, ще 2 буковинців, з яких 1 дитина, були травмовані. В обох випадках до загибелі людей призвело необережне поводження з вогнем самими людьми» – повідомили рятувальники. Не забули фахівці Управління розповісти студентам і про небезпеку виявлення підозрілих предметів та про те, що робити в таких випадках.

«Просвітницька робота, яку здійснюють працівники Управління ДСНС спрямована перш за все на те, щоб краяни були підготовлені до дій у разі надзвичайної ситуації або іншої події, проте, сподіваємось, що ці знання їм будуть потрібні лише в теорії» ­– зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: 17.04. - у 3-х ...
Наступна новина: Володимир-волинські ...

КОМЕНТАРІ