Буковина: про дорожньо-транспортну ситуацію в області та діяльність ДАІ у першому кварталі 2015 року

Буковина: про дорожньо-транспортну ситуацію в області та діяльність ДАІ у першому кварталі 2015 року

17.04.15 12:36 0 500
Упродовж звітного періоду, співробітниками УДАІ УМВС України в Чернівецькій області виявлено та припинено 4364 порушень водіями правил дорожнього руху.

Серед них:

- 832 порушення швидкісного режиму;

- 5 випадків порушень правил обгону;

- 34 порушень проїзду перехресть;

- 5 епізодів створення аварійної ситуації.

За фактами керування транспортними засобами у стані сп'яніння, виявленими працівниками ДАІ під час нагляду за дорожнім рухом, місцевими судами 18 водіїв позбавлено права керування, 70 сплатили штраф, до двох водіїв застосовано адміністративний арешт.

Загалом, за ст. 130 КУпАП, застосованою судами до любителів керувати транспортним засобом у нетверезому стані, порушниками правил дорожнього руху сплачено 222 900 гривень штрафів.

Розкриття злочинів

Впродовж звітного періоду працівниками ДАІ розкрито 58 злочинів. Серед них — 4 факти керування транспортним засобом з перебитим номером кузова автомобіля, 9 випадків використання підроблених документів.

Спільно з іншими зацікавленими службами та підрозділами міліції задокументовано 22 факти виявлення та добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухівки.

Протидія незаконним заволодінням та ДТП зі скриттям

Встановлено і притягнуто до відповідальності всіх водіїв, які вчинили злочини, залишивши місце дорожньо-транспортної пригоди. Всього у першому кварталі 2015 року таких випадків було 8. Двоє людей загинуло, 6 травмовано.

Із 23 незаконних заволодінь транспортними засобами безпосередньо працівниками ДАІ та з участю інших правоохоронних підрозділів розкрито 18 таких фактів.

Автомобільно-технічна інспекція

При перевірках автогосподарств оглянуто 299 одиниць транспортних засобів підприємств, установ і організацій, 22 з яких визнано технічно несправними. За випуск на лінію технічно несправного транспорту до адміністративної відповідальності притягнуто 2 посадових осіб. Керівникам автогосподарств для усунення виявлених недоліків видано 2 приписи ДАІ.

Проведено 35 перевірок автогосподарств, що надають послуги з пасажирських перевезень. З 410-ти оглянутих автобусів та мікроавтобусів 34 визнано технічно несправними. За випуск на лінію технічно несправного пасажирського транспорту до адміністративної відповідальності притягнуто 7 посадових осіб, видано 8 приписів на усунення недоліків. Всього на посадових осіб пасажироперевізників складено 13 адмінпротоколів.

Організація дорожнього руху та нагляд за станом доріг

При нагляді за станом вулично-дорожньої мережі з початку року на усунення недоліків керівникам шляхових організацій, комунальних, залізничних, іншим організаціям та громадянам видано 158 вимог та приписів ДАІ.

За порушення правил, норм і стандартів при утриманні вулично-шляхової мережі до адміністративної відповідальності притягнуто 105 посадових осіб та громадян.

Реєстраційно-екзаменаційна робота

Центрами з надання послуг населенню з питань реєстрації транспортних засобів надано послуги 6935 особам.

Впродовж звітного періоду на території регіону підрозділами РЕР зареєстровано 5463 транспортних засобів, видано 4012 посвідчень водія.

Задокументовано 2 факти підробки посвідчення водія та одного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадська організація ...
Наступна новина: За добу на Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ