Волинь: прокуратура Горохівського району домоглася повернення грошей,вкладених ветераном праці в спілку

Волинь: прокуратура Горохівського району домоглася повернення грошей,вкладених ветераном праці в спілку "Золоті терези"

17.04.15 10:46 0 546
Горохівський районний суд задоволив позов прокуратури району про стягнення грошових коштів із учасників повного товариства - горезвісної кредитної спілки "Золотів терези", яка свого часу надавала громадянам кредити та залучала їхні кошти під відсотки.

У 2006 році уклала договір про внесення членського внеску в товариство задля отримання відсотків і 64-річна жінка, ветеран праці, мешканка села Скобелка. Однак, як і десятки волинян, ні грошових коштів, ні відсотків за ними вона не отримала. Саме товариство, як відомо, в подальшому було визнано неплатоспроможним та збанкрутіло, не виконавши взяті на себе боргові зобов’язання.

За позовом прокуратури району, яка стала на захист жінки, суд ще у 2009 році ухвалив стягнути із кредитної спілки всю заборговану вкладниці суму, однак через відсутністю у юридичної особи майна грошові кошти їй повернуто не було.

Встановивши факт неплатоспроможності товариства, як юридичної особи, прокуратура району пред’явила позов до його учасників - фізичних осіб. Адже згідно чинного законодавства, вони несуть повну відповідальність за боргами господарського товариства й, на відміну від учасників товариства з обмеженою відповідальністю, відповідають за результатами діяльності створеного господарюючого суб’єкта в тому числі своїм особистим майном.

Судовий розгляд цієї справи тривав майже два роки у судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій.

Наразі ж, при повторному судовому розгляді, суд погодився із доводами прокуратури та вирішив стягнути із усіх учасників повного товариства усю заборговану жінці суму - понад 133 тис. грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ