У Луцьку обговорили питання розроблення Стратегії розвитку міста

У Луцьку обговорили питання розроблення Стратегії розвитку міста

17.04.15 10:25 0 623
Для нормального розвитку будь-якого міста необхідно мати чітку стратегію. У Луцьку триває процес розроблення відповідного документа, у якому хочуть визначити пріоритетні напрямки, які стануть основою для розбудови міста. з цією метою відбулася конференція “Стратегія м. Луцька. Зовнішнє оточення”, участь у якій взяли заступник міського голови Тарас Яковлев, депутат міської ради Анатолій Пархом'юк та інші.

Розпочинаючи захід, Анатолій Пархом'юк зауважив, що над розробленням стратегії працюють уже близько 2,5 років. Він сповідається, що завдяки таким заходам, активізується робота з розробки Стратегії міста Луцька й вдасться консолідувати зусилля дієвих громадських організацій у цьому процесі. За його словами, це дуже важливий документ, який дає цілісне розуміння напрямку розвитку міста.

Голова правління ВОГО “Асоціація регіонального розвитку” Петро Гоцалюк розповів присутнім про те, що уже зроблено для стратегії розвитку Луцька. За його словами, ще у 2006 році було розроблено стратегію економічного розвитку. У той час було вирішено зосередити увагу на економічній складовій, зокрема, покращенню інвестиційного клімату та бізнес середовища.

Було розроблено у 2010 році й Стратегію розвитку агломерації Луцьк-Рівне.

Цьогоріч затверджено стратегію “Волинь 2020”. За словами, Петра Гоцалюка, хоча й цей документ розроблений на рівні області, однак, у ньому є пункти, які стосуються Луцька. На його переконання, у розвитку стратегії Луцька необхідно буде взяти до уваги й ці напрацювання.

Петро Гоцалюк наголосив, що над Стратегією розвитку Луцька розпочали працювати у 2013 році. За цей час було приділено увагу напрямку історичного туризму та ІТ, проведено конкурс ідей. Нині необхідно активізувати роботу над розробкою цілісного документа.

Заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що у Луцьку приділяють увагу розвитку туристичної галузі та ІТ-сфери. За його словами, це пріоритетні напрямки в роботі. На жаль, за його словами, процес розроблення Стратегії розвитку Луцька призупинився. Він наголосив, що нині вжито ряд заходів для активізації роботи над цим документом. Заступник міського голови наголосив, що міська влада відкрита та готова до співпраці з усіма охочими щодо розроблення Стратегії розвитку Луцька.

Учасники конференції мали можливість поспілкуватися через скайп-зв'язок з експертом Ігорем Парасюком та керівником програми розвитку Інституту міста Андрієм Пундором. Свою точку на розвиток стратегії висловив й Олексій Губанов. Вони розповіли про бачення розвитку агломерації Луцьк-Рівне та взаємовідносин Луцька і Львова й перспективи розвитку співпраці.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ