Волинська облрада не підтримала запит свободівця щодо блокування люстрації у прокуратурі Володимира-Волинського

Волинська облрада не підтримала запит свободівця щодо блокування люстрації у прокуратурі Володимира-Волинського

17.04.15 12:18 0 694
16 квітня 2015 року Волинська облрада не підтримала проєкт запиту депутата від ВО "Свобода" Олександра Бика до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака щодо блокування процесу люстрації у Володимир-Волинській міській прокуратурі. За проголосували лише 39 депутатів.

Депутатський запит Олександра Бика озвучував депутат-свободівець Святослав Боруцький.

До Олександра Бика звернулися мешканці Володимир-Волинського із проханням з'ясувати у відповідних посадових осіб причини непроведення у місті люстрації та кадрових змін у прокуратурі міста. Зокрема, ці процеси не зачепили прокурора Володимир-Волинського Юрія Луцика, який дивним чином залишився на своїй посаді після Революції гідності.

Місцеві жителі нагадують, що саме цей посадовець був причетний до організації переслідувань місцевих активістів-опозиціонерів за режиму Януковича. Так, після сесії Володимир-Волинської районної ради 25 січня 2014 року, на якій було усунуто від керівних посад представників кримінального режиму Януковича, прокуратура міста розпочала судовий процес щодо скасування рішення цієї сесії та розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення влади.

У межах даного кримінального провадження група працівників Володимир-Волинської прокуратури почала допити депутатів-опозиціонерів, що подекуди тривали до 8 годин. І тільки перемога Революції гідності зупинила це свавілля і дала можливість опозиціонерам уникнути тривалих термінів ув'язнення.

У запиті Олександр Бик просить обласного прокурора розпочати службове розслідування за цими фактами та ухвалити відповідне рішення.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ