Китай поважає суверенітет України та сподівається на швидке закінчення конфлікту на Донбасі – посол

Китай поважає суверенітет України та сподівається на швидке закінчення конфлікту на Донбасі – посол

17.04.15 10:02 0 711
Китайський уряд поважає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, а також вибір українського народу. Про це заявив Чжан Сіюнь, надзвичайний і повноважний посол Китайської Народної Республіки в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Сподіваємось, що озброєний конфлікт в Україні завершиться якомога скоріше, щоб держава прямувала до стабільного розвитку суспільства і економіки. Китайська влада готова відігравати позитивну і конструктивну роль у даному питанні», – каже посол.

За його словами, Пекін цінує бажання та зусилля Києва розвивати співпрацю. Разом із тим Китай вважає Україну своїм надійним стратегічним партнером та «однодумцем Китаю у різних сферах».

«Співробітництво у різних сферах між Китаєм і Україною, переживши період застою у минулому році, зараз набирає тенденцію швидкого відновлення та триває пошук нових проектів», – каже він.

Посол також додає, що «Китай продовжує залишатись другим за величиною торговельним партнером України». Фінанси, енергоресурси, сільське господарсько та високотехнологічна галузь – це сфери, що їх найбільше цінує Пекін у співпраці з українською стороною. За словами Чжана Сіюня, «у найтяжчий для України час китайські підприємства не залишили Україну», а продовжили свою роботу. Таким чином, підкреслює посол, Китай демонструє, що має міцну впевненість у потенціалі української економіки.

Китай інвестує 15 мільярдів доларів на доступне житло в Україні, повідомляла прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунальних послуг України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ