Івано-Франківщина: на контролі у рятувальників – пожежна безпека в екосистемах області

Івано-Франківщина: на контролі у рятувальників – пожежна безпека в екосистемах області

17.04.15 11:03 0 643
Рятувальники Прикарпаття проводять широку масово-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки в повсякденному житті у весняно-літній період.

16 квітня такий захід відбувся на території села Вовчинець Івано-Франківської міськради. Спочатку рятувальники зустрілися з активом села і провели з ними бесіду щодо недопущення пожеж на території населеного пункту. Особливо працівники У ДСНС в області наголосили на заходах безпеки в екосистемах краю, під час проведення весняних робіт на земельних та присадибних ділянках, наполягають на недопущенні спалювання сухої трави, коли найменша іскра може призвести до масштабної пожежі зі знищенням будівель та інфраструктури та людським жертвами. Зрештою маємо жахливий приклад пожеж у Забайкаллі Російської Федерації де площа загорянь обчислюється сотнями гектарів, тисячами спалених житлових будинків та десятками загиблих…

І, за попередніми даними, причиною стало несанкціоноване і неконтрольоване спалювання сухої трави.

Тож рятувальники пройшлися селом, поспілкувалися з мешканцями, пояснили на конкретних фактах шкідливість саме такого способу господарювання та прибирання.

Також працівники У ДСНС в області нагадали людям про правила безпечної поведінки під час відпочинку на природі, біля водойм, при знаходженні вибухонебезпечних предметів. Місцеві мешканці позитивно сприймають такі безпосередні спілкування з людьми у погонах, адже розуміють, що рятувальники застерігають їх від необачних вчинків, які можуть призвести до біди. Також мешканцям села були роздані лисітвки застережуючого характеру.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Щотижневий звіт про ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ