110 тисяч гривень виманили телефонні шахраї у пенсіонерки з Тернополя

110 тисяч гривень виманили телефонні шахраї у пенсіонерки з Тернополя

17.04.15 13:53 0 490
Таку суму 70-річна жінка перерахувала на рахунок шахраїв, аби врятувати свого онука від проблем із Законом. Правоохоронці встановлюють особи зловмисників.

За словами потерпілої, до неї вранці на мобільний зателефонував незнайомець. Чоловік шокував новиною – її внук збив на смерть людину. Співрозмовник представся свідком ДТП і сказав, що може допомогти залагодити справу та врятувати родича пенсіонерки від кримінальної відповідальності. За свої послуги запросив майже п'ять тисяч доларів. Гроші наказав перерахувати на номер банківської картки.

Весь час зловмисник тримав тернополянку на зв'язку і наказував, що робити. Спантеличена пенсіонерка не стала нічого з'ясовувати, а кинулася рятувати родича. Відтак жінка обміняла долари на гривні та поспішила до найближчого банківського відділення. Працівники фінустанови допомогли пенсіонерці перерахувати гроші через термінал на рахунок шахраїв. Здобиччю зловмисників стали 110 тисяч гривень.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Зловмисників розшукують.

Міліціонери застерігають від подібних випадків телефонних шахрайств. Щоб розпізнати обман, правоохоронці радять зв'язатися з родичем, якому начебто потрібна ваша допомога.

Якщо зловмисник наказує вам не класти слухавку, спробуйте знайти інший засіб зв'язку і таки зателефонувати до рідних, які потрапили у біду. А того, хто вам телефонує, попросіть назвати ім'я вашого родича, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Будьте певні, шахрай зникне зі зв'язку.

Правоохоронці радять розказати своїм бабусям, дідусям про такий вид шахрайства. Застережіть їх не довіряти телефонним незнайомцям, обов'язково перевіряти інформацію і у жодному разі не перераховувати та не віддавати гроші невідомим людям.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ