На Тернопіллі повідомлення про виграний автомобіль - ще одна шахрайська пастка

На Тернопіллі повідомлення про виграний автомобіль - ще одна шахрайська пастка

17.04.15 10:17 0 493
Отримали звістку про виграш авто? Це шахрайство! І засвідчити це можуть не лише правоохоронці, котрі докладають усіх зусиль, аби вберегти людей від подібного, а й ті, хто спокусився на пропозицію отримати в дарунок цінний приз.

33 тисячі гривень перерахував шахраям за начебто виграний автомобіль 26-річний житель Скалата Підволочиського району, а жителька Кременця втратила понад одинадцять тисяч гривень за спокусу стати власницею автівки. І це статистика за останні тижні.

Схеми видурювання грошей приблизно одинакові: вам телефонує невідома людина, ошелешує новиною, що ви виграли транспортний засіб, а далі починаються маніпулювання з викачування ваших коштів.

Приміром, скалатчанин спочатку сплатив відсоток податку від вартості транспортного засобу, відтак – за доставку, транзитні номери, страхівку і навіть збір на АТО. І цей дурисвітський процес тривав доти, доки шахрай не зник зі зв'язку.

Кременчанка від ейфорії дармового авто оговталася раніше. ЇЇ внесок за цінний приз мав становити чотири з половиною тисячі гривень. Проте коли з банківської картки зникли ще майже сім тисяч гривень, спілкування з представниками компанії, де начебто проводився розіграш, жінка припинила. Натомість звернулася до правоохоронців.

У міліції розповідають, що це не перший випадок такого роду шахрайства. Пройдисвіти постійно шукають нові методи обдурювання громадян. Люди отримують смс-повідомлення або телефонні дзвінки з інформацією про виграш дорогих автомобілів. Та щоб отримати приз, потрібно сплатити певну суму, яка, як правило, становить кілька тисяч гривен. В одних випадках це подається як внесок до пенсійного фонду, в інших — як сплата податку на виграш, або ж оплата за транспортування.

Правоохоронці закликають бути обережними з будь-якими фінансовими операціями. Ніколи не приймайте рішень під впливом емоцій. Якщо інформація про виграш надходить вам від якоїсь відомої кампанії, зателефонуйте туди і поцікавтеся, чи дійсно вони проводять таку акцію. Застережіть про подібні шахрайства своїх близьких. І пам'ятайте, безкоштовний сир буває лише в мишоловці.

УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ